Ordu

Dünya Çevre Günü

15:09 05 Haziran 2018
Dünya Çevre Günü

Altınordu ilçesinde anaokulu öğrencileri, Dünya Çevre Günü dolayısıyla parkta çöpleri topladı.

Altınordu Belediyesince organize edilen etkinlikte yaklaşık 40 öğrenci, Tayfun Gürsoy Parkı'nda çöp ve zararlı atıkları topladı. Karşıyaka Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu öğrencilerine, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş da eşlik etti.

Tekintaş, burada yaptığı konuşmada, yaşanılan çevreyi temiz tutabilmek, yaşanabilir kılabilmek ve özellikle de gelecek nesillere mükemmel bir şehir aktarabilmek için kendilerinin de gece gündüz çalışmalara devam etiklerini söyledi.

İlçede temizliğe önem verdiklerine işaret eden Tekintaş, "Çocuklarımız için oluşturduğumuz parkların, yeşil alanların çöpten arındırılarak korunabilmesi gerekiyor. Bunun için de evlatlarımıza, çocuklarımıza hem bu bilinci aşılayabilmek hem de geleceği bu şekilde onlara aktarabilmek için bizde çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz." dedi.

Etkinliğe katılan anaokulunun idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerine teşekkür eden Tekintaş, "Evlatlarımızla Altınordu ilçemizin en güzel mekanlarından Tayfun Gürsoy Parkı'nda bir farkındalık oluşturulsun diye temizlik yapacağız. Çöpleri toplayacağız. Çevreyi kontrol edeceğiz. Sahilimizi güzel kılabilmek için öğrencilerimizle bu parkı elden geçirmiş olacağız. Bu duyarlılık bu hassasiyet devam etsin istiyoruz. Dünya Çevre Günü hepimiz için kutlu ve mutlu olsun." diye konuştu.

Anaokulu Müdürü Arzu Koz ise çevre temizliği ve çevre duyarlılığına okul olarak büyük önem verdiklerini belirterek, böylesine bir etkinlikte öğrencilerle olmaktan memnuniyet duyduklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Tekintaş ve öğrenciler, parkta çöp toplayarak çevreyi temizledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.