Ordu

Ordu'da kadın istihdamına destek

16:17 23 Haziran 2018
Ordu'da kadın istihdamına destek

Ordu'da 21 kadın kursiyer, arı sütünün üretimine yönelik istihdam edilmek amacıyla eğitim alıyor.

Büyükşehir Belediyesi ile Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün ortak yürüttüğü "Önder Kadın Çiftçiler Yetiştirmeye Yönelik Arı Sütü Üretimi Projesi" kapsamında 21 kadın kursiyere eğitim veriliyor.

Altınordu Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK) tarafından verilen eğitim ile kadınların, bu alanda çalışmalar yaparak istihdam edilmeleri amaçlanıyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, belediye tarafından çiftçilerin desteklenmeye devam edildiği ve kurs sayesinde kadın kursiyerlerin, bal haricinde farklı arı ürünleri de üreterek ürün çeşitliliğini genişletmeleri ve üretimde aktif rol almaları yönünde teşvik edildiği ifade edildi.

Büyükşehir Belediyesinin de paydaşı olduğu proje ile ilgili görüşüne yer verilen kurs eğitmeni Zooteknist Ümit Karataş, "6'sı lisans, 3'ü ön lisans 12'si ilköğretim mezunu olmak üzere farklı meslek dallarından kursiyerlerimiz var. 72 saat kursun 60 saatini uygulamalı ve 12 saatini teorik olarak vereceğiz. Eğitimler kapsamında kursiyerlerimiz arıyı ve üretim aşamasında kullanılan ekipmanı tüm detaylarıyla öğreniyor." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.