Ordu

Türkiye sandık başında

13:04 24 Haziran 2018
Türkiye sandık başında

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili seçimi için sandık başına gitti.

Vali Yavuz, eşi Selda Yavuz ile Hamdullah Suphi Tanrıöver Ortaokulu'nda oyunu kullandı. Ardından sandık görevlilerine kolaylıklar dileyen Yavuz, vatandaşlarla da sohbet etti.

Okul çıkışında gazetecilere açıklamada bulunan Yavuz, seçimin, Türk milletine hayırlı olmasını diledi.

Kentteki oy kullanımına ilişkin bilgi veren Yavuz, şunları kaydetti:

"Ordu'da 558 bin 509 seçmenimiz 2015 sandıkta 1011 binada ve seyyar 9 sandıkta oylarını kullanıyorlar. Biz de Valilik olarak seçimin güvenli bir ortamda gerçekleşmesi için her türlü tedbiri aldık. Şu an itibarıyla bin 716 emniyet ve jandarma olmak üzere güvenlik personelimiz arazideler, sandık ve seçim güvenliğini sağlamak için hepsi görevlerinin başında. Bu vesileyle bütün Ordu'lu kardeşlerimize kampanya döneminde göstermiş oldukları demokratik olgunluk vesilesiyle ayrı ayrı tüm siyasi partilere ve adaylara teşekkür ediyorum."

Seyyar sandık uygulamasıyla birlikte kentte 51 seçmenin oy kullanacağını anlatan Yavuz, "Bunun dışında müracaat edemeyen engelli, yaşlı hastalarımız var. Bunlarla ilgili olarak da müracaat etmeleri halinde İl Sağlık Müdürlüğümüz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz il genelinde hasta, yaşlı, engelli, kendi imkanlarıyla oy kullanmaya gidemeyecek durumda olanlara biz araç tahsisi ve personel yönlendirmesi yapıyoruz.

Yavuz, seçim nedeniyle çalışan herkese de teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.