Ordu

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15:36 15 Temmuz 2018
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Ordu Valisi Seddar Yavuz, 15 Temmuz programı kapsamında, şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek programı düzenledi.

Bir otelde düzenlenen programda Vali Yavuz, eşi Selda Yavuz ile yemek öncesi masaları tek tek dolaşarak, şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilendi.

İl Müftüsü Mürsel Öztürk'ün Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Vali Yavuz bir konuşma yaptı.

Yavuz, konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli bir kalkınma hamlesini gerçekleştirdiğini, 3,5 kat büyüdüğünü söyledi.

15 Temmuz hain darbe gecesi insanların darbe girişimini bastırmak için top ve tankların önüne koştuğunu hatırlatan Yavuz, Türk halkına minnettar olduklarını belirtti.

Yavuz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"15 Temmuz gecesi, bu insanların hep beraber nasıl toplara ve tanklara koştuklarına hep beraber şahit olduk. Her görüşten insanın da koştuğuna şahit olduk. Ben Muş Valisi idim, orada siyasi görüşü ne olursa olsun insanların meydana dolduğunu gördüm ve yaklaşık 30 bin kişi meydanlardaydı. İnançlarımız ve görüşlerimiz farklı olabilir ama bilmemiz gereken tek bir şey var, 81 milyon vatan evladının ikinci bir adresi yoktur. Balkanların, Kafkasların, Ortadoğu ve hatta Afrika'nın ikinci bir adresi Türkiye'dir. Bunu en iyi bilenler de sizlersiniz. Çünkü, o gece canlarınızı ve kanlarınızı akıttınız, fedakarlıkta bulundunuz. En sevdiğinizi bu vatan için feda ettiniz. Bizler sizlere minnettarız. Bütün şehitlerimize, bütün şehit ailelerimize ve bütün kahraman gazilerimize minnet ve şükran doluyuz, onların önünde her zaman saygı ile eğiliyoruz. Bu şehrin valisi olarak, bütün şehit ve gazi ailelerimizin emrindeyiz."

Programa, AK Parti Ordu Milletvekilleri Dr. Şener Yediyıldız, Ergün Taşçı, Metin Gündoğdu, MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, CHP Ordu Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Vali Yardımcıları Ekrem Yaman, Ekrem Ballı, Adem Öztürk, Bayram Gale, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Askerlik Şube Başkanı Binbaşı Ahmet Meydan, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, daire müdürleri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.