Ordu

Çocuklar yere düşen Türk bayrağını öpüp kaldırdı

15:54 07 Ağustos 2018
Çocuklar yere düşen Türk bayrağını öpüp kaldırdı

Ordu'da mevsimlik tarım işçisi olarak fındık toplayan Siirtli iki çocuk, okul bahçesinde yere düştüğünü gördükleri Türk bayrağını öpüp Atatürk büstüne koydu. Çocukların duyarlılığı okulun güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Siirt'ten aileleriyle fındık hasadı için Perşembe ilçesine gelen 16 yaşındaki Serkan Hansu ile Rabia Aykaç, alışveriş için bakkala giderken Çaka Çaytepe Ortaokulu bahçesinde Türk bayrağının yere düştüğünü gördü.

Hansu ve Aykaç, koşarak okulun bahçesine girdi, Serkan Hansu, bayrağı yerden alarak birkaç kez öptü ve katladı. Serkan Hansu ve Rabia Aykaç, daha sonra bayrağı Atatürk büstünün üzerine bıraktı.

Çocukların, bu duyarlılığı ise okulun güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Ordu Valisi Seddar Yavuz da Serkan Hansu ile Rabia Aykaç'ı makamında ağırlayarak, tebrik etti.

Vali Yavuz, burada yaptığı konuşmada, bayrağın, bir milletin şerefi, haysiyeti ve onuru olduğunu vurgulayarak, "Bayrak yere düştüğünde bir milletin şerefi ve haysiyeti yere düşmüş olur. İşte bu şuurla bu iki gencimizin aslında her gencimizin yapması gereken davranışı sergilemiş olmaları her türlü takdirin üzerindedir. Bu şuur ve bilinçle neslimizi yetiştirebildiğimizde inanıyorum ki bu asır bizim asrımız olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

"Bu kardeşlerimizi alnından öpüyorum, tebrik ediyor, kutluyorum." diyen Yavuz, şöyle konuştu:

"Meslek hayatımın 3'te 1'ini Doğu ve Güneydoğu'da çalışmış, oradaki insanların emrinde ve hizmetinde olmaktan her zaman onur duymuş bir kamu yetkilisi olarak 81 milyon vatan evladının birinci sınıf vatandaş olduğunu, herkesin bu ülkenin gerçek vatandaşı olduğunu bir kez daha belirtiyorum. Dolayısıyla ay yıldızlı al bayrağımıza baktığında gözleri yaşaran, İstiklal Marşı okunduğunda tüyleri diken diken olan bir nesli hep beraber inşa edeceğiz. İşte bunu inşa ettiğimizde bugün bize saldıran küresel güçler, geçmişte olduğu gibi bir kez daha hezimete uğrayacaklar."

- "Bizim görevimiz onu kaldırmaktı"

Rabia Aykaç da harçlığını çıkartmak ve ailesine fazla yük olmamak için fındık topladığını anlattı.

Havanın olumsuz olduğu gün işe gitmediklerini ve arkadaşı Serkan ile bakkaldan alışveriş yaptıklarını belirten Aykaç, "Sonrasında oynarken okulun bahçesinde bayrağın yerde olduğunu gördük. Herkesin olduğu gibi bizim de görevimiz onu kaldırmaktı. Kaldırdıktan sonra arkadaşım bayrağı öptü, ben de ipi sardım. Arkadaşımla bayrağı Atatürk büstünün yanına koyup gittik." diye konuştu.

Serkan Hansu da koşarak bayrağı yerden aldıklarını ve öperek kaldırdıklarını anlattı.

Konuşmaların ardından Vali Yavuz, çocuklara çeşitli hediyeler verdi. Aykaç ve Hansu da yerden kaldırdıkları Türk bayrağını Yavuz'a takdim etti. Vali Yavuz, bayrağı öperek teslim aldı.

Ziyarette, Perşembe Kaymakamı Ahmet Arık da yer aldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.