Ordu

Perşembe Yaylası 9 ayda 850 bin turisti ağırladı

12:05 02 Ekim 2018
Perşembe Yaylası 9 ayda 850 bin turisti ağırladı

Ordu'nun menderesleriyle ünlü ve doğal güzelleriyle kendisine hayran bırakan bin 500 rakımlı Perşembe Yaylası'nı yılın 9 ayında 850 bin turist ziyaret etti.

Aybastı ilçesindeki Perşembe Yaylası, temiz, serin havası ve doğal güzellikleriyle her mevsim ziyaretçilerini büyülüyor.

Özellikle her yıl temmuz ayında düzenlenen güreş ve kültür festivaliyle yoğun ilgi gören yayla, fotoğraf tutkunlarının da uğrak yeri oluyor.

Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, gazetecilere yaptığı açıklamada, son yıllarda yapılan tanıtım faaliyetlerinin sonuç verdiğini belirterek, Perşembe Yaylası'na ilginin arttığını söyledi.

Yerli turistlerin yanı sıra başta Körfez ülkeleri olmak üzere birçok ülkeden turistin Perşembe Yaylası'na geldiğini kaydeden Gündoğar, ziyaretçilerin yaylaya hayran kaldığını dile getirdi.

Göreve geldikleri 2009 yılında Perşembe Yaylası'nın yıllık ziyaretçi sayısının ortalama 200 bin olduğu bilgisini veren Gündoğar, yaptıkları birçok çalışmayla yaylaya gelen turist sayılarını ciddi orada arttırmayı başardıklarını kaydetti.

Yaptıkları çalışmalar neticesinde Perşembe Yaylası'nı yaşanabilir bir bölge haline getirmeyi başardıklarını vurgulayan Gündoğar, "Bu yılın 9 aylık döneminde Perşembe Yaylası'na gelen yerli ve yabancı turist sayısı 850 bin kişi. Bu da bizi son derece mutlu etmektedir." dedi.

Perşembe Yaylası'nda Türkiye'de eşi ve benzerinin bulunmadığı birçok özelliğin olduğuna dikkati çeken Gündoğar, "Perşembe Yaylası, doğal menderesi, Çiseli Şelalesi, mesire alanı, kent ormanı, eti, suyu ve 912 yıldır yapılan güreş ve kültür festivaliyle gelen ziyaretçileri kendisine hayran bırakıyor." diye konuştu.

Gündoğar, yaylaya daha fazla turist çekebilmek için önlerinde 5 yıllık hedeflerinin olduğunu da dile getirerek, yaylanın doğallığını bozmadan konaklama problemini aşacaklarını kaydetti.

Gelecek beş yıl içerisinde yaylada 1,5 milyon turisti ağırlama hedefleri olduğunu vurgulayan Gündoğar, bunu başarabilecek güçte olduklarını sözlerine ekledi.







YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.