Ordu

Ordu'da "EDS" ile trafik kazalarının azaltılması hedefleniyor

17:32 19 Ekim 2018
Ordu'da "EDS" ile trafik kazalarının azaltılması hedefleniyor

Ordu'da, Karadeniz Sahil Yolu'nda Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) ile kazaların azaltılması hedefleniyor.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Mehmet Ali Garip, Perşembe-Fatsa yolu üzerinde gerçekleştirilen trafik denetimlerinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Garip, son günlerde Ordu'da EDS'nin çalışıp çalışmadığı yönünde kendilerine sıkça soru yöneltildiğini belirterek, şimdilik sistemin açılmadığını ancak hazırlıkların sürdüğünü kaydetti.

Ordu'da 2015 yılında TEDES olarak başlayan uygulamanın 2016 yılında bakanlık talimatı ile kapatıldığı bilgisini veren Garip, "Yeni yönetmeliğe göre mevcut sistem Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) olarak devam edecek. Bu sistemin de altyapı çalışmaları tamamlandı." dedi.

Sistemin açılabilmesi için bazı eksikliklerin giderilmeye çalıştığını aktaran Garip, "Bu sorunun aşılması ve Genel Müdürlüğün de onayının ardından sistemin açılması planlanıyor. Sistemin açılmasının ardından 7 günlük bir deneme süresi olacak. Bu sürenin ardından verilecek talimata göre EDS Ordu'da, Karadeniz Sahil Yolu güzergahında başlamış olacak." diye konuştu.

Garip, sistemin amacının bölgede yaşanan kazaları en aza indirmek olduğunun da altını çizerek, "Sürücülerimizin bu noktada daha dikkatli olmalarını tavsiye ediyoruz." ifadesini kullandı.

Müdür Garip, EDS'nin faaliyete geçmediğini ancak araç radarlarının denetimlerinin sürdüğünü belirterek, sürücülerin hız kurallarına uymasını istedi.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.