Ordu

Ordu'da öğrenciler "Kitap Kafe"yi sevdi

16:26 29 Ekim 2018
Ordu'da öğrenciler "Kitap Kafe"yi sevdi

Ordu'da, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi içinde oluşturulan "Kitap Kafe" öğrencilerin derslerindeki başarılarını artırdı.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesi amacıyla hazırlanan proje kapsamında Ordu'daki Gençlik Merkezi bünyesinde 3 yıl önce Kitap Kafe oluşturuldu.

Kitap Kafe'den 24 saat yararlanabilen öğrencilere ücretsiz çay ve çorba ikramında bulunuluyor.

Merkeze gelen öğrenciler, ders çalışmanın yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerden de ücretsiz yararlanabiliyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 24 saat açık kalan Gençlik Merkezi'ne gelen öğrencilerin ders yaptıktan ve kitaplarını okuduktan sonra masa tenisi, bilardo ve basketbol gibi sportif faaliyetlere de katılabildiklerini söyledi.

Gençlerin merkezde resim ve gitar kursu gibi etkinliklerden rahatlıkla faydalanabildiklerine dikkati çeken Genç, "Buranın en büyük özelliği resmi ve bayram tatilleri dahil her gün 24 saat açık olması. Burası gençlerimizin rahatlıkla ders çalışabilecekleri en güzel ortamlardan biri. Özellikle merkezin bazı bölümlerinde 3 Kitap Kafe bulunuyor. Öğrenciler buralara gelerek çay ve çorba ikramlarımızdan da faydalanarak sınırsız vakit geçirebilirler." diye konuştu.

Genç, özellikle sınav dönemlerde merkezlerin doluluk oranının arttığına işaret ederek, merkezden yararlanan gençlerin derslerindeki başarı çıtasının arttığını belirtti.

Bu yıl içerisinde şimdiye kadar Kitap Kafe'den 10 binin üzerinde öğrencinin faydalandığını kaydederek, bu sayının daha da artmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.