Ordu

Kafes yırtıldı, Ordu'da oltasını alan denize koştu!

08:25 10 Kasım 2020 3 Yorum Var
Kafes yırtıldı, Ordu'da oltasını alan denize koştu!

Ordu'da yırtılan kafesten 2 ton balığın denize dağıldığını duyan, oltasını alıp sahile koştu.

Ordu'da kültür balıkları üreten çiftlikteki kafesin ağlarının denizdeki şiddetli fırtına nedeniyle yırtıldığı, çevreye yaklaşık 2 ton levrek ve somonun dağıldığı ortaya çıktı. Oltasını kapanın sahile koştuğu kentte, vatandaşlar bol bol balık yakaladı.

Kent merkezine bağlı Kumbaşı sahilinden yaklaşık 3 kilometre açıktaki denizde, özel bir şirket tarafından üretilen kültür balıkların yer aldığı kafeslerden biri, dün akşam saatlerinde bilinmeyen nedenle yırtıldı. Kafesten çıkan binlerce balık, denize dağılırken, kimisi de kıyıya vurdu. Kıyıda bolca balık olduğunu duyan çok sayıda vatandaş, sahile akın etti. Amatör balıkçılar, oltalarıyla kumsal ve kayalık alanda avlanırken, bazı vatandaşlar ise tekneyle denizde avlandı.

ŞİDDETLİ FIRTINADA KAFES YIRTILMIŞ

Denizde özel tesis sahiplerince yapılan incelemede, kafesin ağlarının denizdeki şiddetli fırtına nedeniyle yırtıldığı, çevreye yaklaşık 2 ton levrek ve somonun dağıldığı belirlendi. Balıkların denize dağıldığını duyan vatandaşlar, Kumbaşı’nın yanı sıra Efirli sahillerine de akınlarını sürdürüp, oltalarıyla nasiplerini aradı.

Sahile gelen Murat Özdemir, herkesin oltayla kıyıya geldiğini belirterek “Dün daha iyiydi, bugün pek yoktu, duyan geldi haliyle herkes balığa doydu. Kafes yırtıldığı söyleniyor” dedi.

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • keamu 3 yıl önce Şikayet Et
    O balıklar ağdan çıktıktan sonra artık denizin balığı olmuştur, onları tutmak ve yemek helaldir, rahat rahat yesinler, afiyet olsun. . Yesinler.
    Cevapla
  • Dermanbey Anadolu 3 yıl önce Şikayet Et
    Sanki Baliklarin üzerinde Etiket var ve kimse tutamaz,Deniz herkese acik,, ayrica o Baliklarin acik Denize kacmadiklari ne malum Firtinada ...
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Koca denize 2 ton balık ne ki ya adamı güldürmeyin
    Cevapla
  • deniz 3 yıl önce Şikayet Et
    Helala haram demek,harama helal demek insanı dinden çıkarabilir. Bu nedenle iyice araştırıp öğrenmeden helal veya haram dememek lazım.
    Cevapla
  • cemal odabasi 3 yıl önce Şikayet Et
    sonucda kocaman denizde yetisen bir nimet tabikide hak vardir ama dusununki insanlar bunu avlamasalar nasiplenmeseler koca denizde hepsi kaybulur gider
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.