Ordu

Ünye’de kapıdan ilk girene altın! 29 yıllık geleneğini bozmadı

13:55 09 Eylül 2021 4 Yorum Var
Ünye’de kapıdan ilk girene altın! 29 yıllık geleneğini bozmadı

Ordu’nun Ünye ilçesinde 29 yıldır kuyumculuk yapan 51 yaşındaki Turan Şen, her yıl iş yerinin yıl dönümünde müşterilerine altın hediye ediyor.

Ünye'de kuyumcu esnaflığı yapan ve seneler önce iş yerinin açılış yıl dönümünde dükkanına ilk gelen müşteriye altın hediye ederek bunu gelenek haline getiren Turan Şen, bu yılda geleneği bozmayarak 2 müşterisine altın hediye etti. Sabahın erken saatlerinde açılış yıl dönümünü unutmayan 2 müşteri ise kapılar açılır açılmaz içeriye girmeleriyle birer gram altının sahibi oldu.

“BİLMİYORUM ŞANS ESERİ GELDİM”

İş yerine ilk girerek hediyesini alan ve Turan Şen'in yıllardır müşterini olan 53 yaşındaki Melahat Uysal, "Bu günün özel bir gün olduğunu bilmiyordum. Şans eseri geldim. Mevla'm kazancının bereketiyle bol bol müşteri ve hayırlı ömür nasip etsin. Ben düğün çeyreklerimi hep buradan alırım. Alırken de bizlere çok yardımcı oluyorlar" dedi.

“ŞANSIMI DENEMEK İSTEDİM"

Hediye geleneğinin arkadaşlarından öğrenmesi sonrası sabahın erken saatlerinde iş yeri önünde bekleyen 28 yaşındaki Hasan Bulut, "Ben bu geleneği açıkçası arkadaşlarımdan yeni duymuştum. Onlar benimle bu durumu paylaştı. Zaten annem de Turan beyin müşterisi. Böyle bir gelenek yıllardır sürüyormuş. Ünyeli olarak böyle olayların sürmesi bizleri de mutlu etti. Ben de sabah saatlerinde gelerek şansımı denemek istedim" diye konuştu.

İLK GİREN İKİ MÜŞTERİYE BİRER GRAM”

Kuyumcu Turan Şen, "Ben Ünye'de kuyumcu esnafıyım. 1993 yılında dükkanımı açtım. İlk açtığımda böyle bir gelenek düzenleyeyim diye aklıma fikir geldi. Açılış yıl dönümünün her senesinde ilk giren müşteriye bir hediye vermek istedim. Bu zamana kadar hep bir kişiye veriyordum. Ama bu sene iki müşteri bir anda girdiği için ikisine birlikte vermek zorunda kaldık. Bunu da gelenek haline getirmemizin başlıca sebeplerinden bir tanesi ise bizleri ayakta tutan müşteridir. Müşteri velinimettir mantığıyla bizleri bu yıllara taşıdığı için her sene böyle açılışımıza özel ikramlar yapıyoruz. Bu zaman kadar hep çeyrek veriyordum ancak sadece bu sene, ilk giren iki müşterime birer gram verdim" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

4 Yorum Var
  • YAHYA KAPLAN 2 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH kazancınızı bereketlendirsin güzel kardeşim
    Cevapla
  • Metin 2 yıl önce Şikayet Et
    Seneye bu gelenek bitecek :)))))
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    seneye görüşürüz..........
    Cevapla
  • Deli Dumrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam 800 tl ye 80bin liralık reklam yaptı. Helal olsun.
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.