Ordu

Ordu'da doktoru yaralayan maganda hakkında valilikten açıklama!

12:59 14 Aralık 2021 1 Yorum Var
Ordu'da doktoru yaralayan maganda hakkında valilikten açıklama!

Ordu’da, yeni aldığı av tüfeği ile atış talimi yaparken doktorun ağır yaralanmasına yol açan magandanın tutuklanmasının ardından Ordu Valiliği konuya ilişkin açıklamada bulundu.

Olay, önceki gün Altınordu ilçesi Güzelyalı Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Fatsa ilçesinde özel bir hastanede görevli olan Kulak Burun Boğaz Hastalıkları (KBB) Uzmanı Opr. Dr. Aksın Serarslan’ın, balkonda bulunduğu esnada başına domuz kurşunu olarak tabir edilen tekli iri bilye isabet etti. Opr. Dr. Serarslan, ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk olarak kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı, ardından ise Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

YANLIŞLIKLA İSABET ETİĞİNİ TESPİT ETTİ

Konuyla ilgili geniş çaplı inceleme başlatan Ordu İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olay gerçekleştirenin Hollanda’dan emekli L.A. (57) isimli şahıs olduğunu belirledi. Ekipler L.A.’nın olay esnasında atış talimi yaptığını, boş arsada cam şişeleri hedef aldığını ve domuz kurşunu olarak tabir edilen tekli iri bilyelerin, bu esnada yaklaşık 150 metre uzaklıkta bulunan Opr. Dr. Aksın Serarslan’a yanlışlıkla isabet etiğini tespit etti. Polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından ise adliyeye sevk edilen L.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi, tüfeğe ise el konuldu. KBB Uzmanı Opr. Dr. Aksın Serarslan’ın tedavisi ise sürüyor.

BALKONDA BULUNDUĞU SIRADA BAŞ KISMINDAN YARALANDI

Valilikten yapılan açıklamada, 12 Aralık saat 14.20’de yaşanan ‘taksirle yaralama’ olayı ile ilgili olarak, Fatsa ilçesinde özel bir hastanede görevli olan Kulak Burun Boğaz Hastalıkları (KBB) Uzmanı Opr. Dr. Aksın Serarslan’ın, ikametinin balkonunda bulunduğu sırada baş kısmından silahla yaralandığı, kaldırıldığı hastanede ‘hayati tehlike vardır’ kaydıyla tedavi altına alındığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, “Olay yerinde ve çevresinde bahse konu silahın ateşlenebileceği yön ve yer tespiti ile alakalı teknik cihazla çalışmalar yapılmış, olay yerine kuş uçuşu yaklaşık 130 metre mesafede bahçe içerisinde 8 adet yeşil renkli boş tüfek kartuşu bulunmuştur. Olayla ilgili yapılan çevre araştırmaları ve Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kayıtlarının incelenmesi sonucu, olayı gerçekleştirdiği tespit edilen Lami A. isimli şahsın ikameti ve aracında yapılan aramada 1 adet tüfek ve olay yerindeki boş kartuşlarla aynı kalibre, marka ve renkte çok sayıda fişek ele geçirilerek suç unsurlarına el konulmuştur. Şüpheli şahıs gözaltına alınmış, yapılan ilk görüşmede olay yerinde atış talimi yaptığını beyan etmiş olup, sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştır” denildi.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • karaburun 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kişiyi Afrin'e Mehmetciğimizin Yanına Gönderin Terör Örgütlerine Karşı Atış Yapsın
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.