Ordu

3 il beyaza büründü! Mayıs ayının ortasında kar sürprizi

14:37 19 Mayıs 2022
3 il beyaza büründü! Mayıs ayının ortasında kar sürprizi

Mayıs ayının ortasında Ordu, Amasya ve Tokat’ın yüksek kesimlerinde yağan kar görenleri şaşırttı.

Ordu genelinde aralıklarla etkili olan sağanak, yüksek kesimli yaylalarda yerini kara bıraktı. Kumru ilçesinin yaklaşık 2000 rakımlı Düzoba, Kurtalan, Akkancık ve Teknecük yaylalarında öğlen saatlerinde başlayan kar yağışı sonrası yeşil örtü beyaza büründü. Bir süre devam eden kar yağışı ile birlikte hava sıcaklığı hissedilir şekilde düşerken, yaylada bulunan vatandaşlar bu anı cep telefonu ile kaydetti. Vatandaşlar, mayıs ayının sonlarına doğru etkili olan kar yağışı karşısında şaşırdıklarını belirttiler.

AMASYA'NIN YÜKSEKLERİ KARLA BEYAZA BÜRÜNDÜ

Taşova ilçesine bağlı Boraboy köyünün 1500 rakımlı Aşağı Yaylası, 19 Mayıs'ta etkili olan kar yağışıyla beyaz örtüyle kaplandı. Sabah erken saatlerde başlayan kar yağışı tipi şeklinde yağarken, yaylada yeşil alanlar beyaza büründü. 

KISA SÜREDE BEYAZA BÜRÜNDÜ

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu. Tokat’ta aralıklarla devam eden yağmur, yüksek kesimlerde kar yağışına dönüştü. Reşadiye ilçesinin yüksek kesimlerinde, yaylaların bulunduğu bölgelerde kar yağışı etkisini gösterdi. Mayıs ayının son günlerinde yağan karla bölge kısa sürede beyaza büründü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.