Ordu

Ordu tanıtım günleri büyük coşkuyla başladı

09:58 01 Ekim 2022
Ordu tanıtım günleri büyük coşkuyla başladı

Kocaeli Ordu Dernekleri Federasyonu (KODEF), 29 Eylül – 2 Ekim tarihleri arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzerek Kocaeli ve Ordu Valiliği’nin destekleri ile Ordu Tanıtım Günleri coşkuyla başladı.

Kocaeli Ordulular Derneği Federasyonu tarafından ev sahipliğinde Kocaeli Fuarı Güneş Sahnesinde  arasında Ordu Tanıtım Günleri başladı.  Güneş Sahnesi alanında birçok stant kurulurken stantlara birçok şehirden lezzetler, yöresel eşyalar, giysiler  vatandaşla buluşturuldu. 4 gün devam edecek olan tanıtım günlerinin ilk gününde sanatçılar Bedirhan ve Sinan Yılmaz sahne alıp eserler seslendirdiler. 

Resmi açılış bu akşam 18:00 de yapıldı. Açılışa AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Hamarat, Kocaeli Büyükşehir Belediye il Başkanı Mehmet Ellibeş, MHP İl Başkanı Yunus Emre Kurt, İyi Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Deva Partisi il Başkanı Adem Koç, Gelecek Partisi il Başkanı Serap Çakır, Saadet Partisi İl Başkan Yrd. Murat Uzar, Kartepe Belediye Başkanı M. Mustafa Kocaman, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, AK Parti eski İl başkanı Mahmut Civelek, Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, Kumru Belediye Başkanı Yusuf Yalçova, Kocaeli İl Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu katıldı. 

Müzik grubunun şarkıları eşliğinde başlayan etkinlik, katılımcıların konuşmaları ve plaket sunumlarıyla devam etti. 2 Ekim tarihine kadar etkinlikler devam edecek. 

Başta Ordu Lokumu olmak üzere tereyağ, peynir, zeytin, su, bal, pekmez, yağ, sirke, salça çeşitleri stantlarda satılırken kebap çeşitleri, şırdan, içli köfte, kaypaz böreği gibi lezzetler de katılımcıların tercihine sunuluyor. 

Ordu kültürünü vatandaşlara tanıtmak amacıyla Ordu'ya özgü ürünlerin satışa sunulduğu stantlara vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. 

4 gün sürecek olan tanıtım günlerinde çeşitli etkinlikler düzenlenecek. 

VATANDAŞ BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ: Tanıtım günlerinin ilk gününden itibaren vatandaşlar ilgi gösterdi. Satışa sunulan ürünler vatandaşın dikkatini çekti.

ÇOK MUTLUYUZ

Açılışta konuşan konuşan KODEF Başkanı Celalettin Yaylak şu ifadeleri kullandı: "Hummalı çalışmalar sonucunda böyle bir organizasyon düzenledik. Ve çok mutluyuz. Ordu ile ilgili çalışmalar yaparken, Kocaeli ile ilgili çalışmalar da yapıyoruz. Özellikle gençlerimiz için çalışmalar yapıyoruz. Özellikle gençlerimizi spora yönlendirerek onları suça itecek durumlardan koruyoruz.

Etkinliğe Ordu'nun iki ilçesi olan Korgan ve Kumru Belediye Başkanları da katılım sağladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.