Ordu

Cebinde poşet çayla dolaşıyor! Ordulu Şafak amca günde 120 bardak çay içiyor

14:46 28 Ekim 2022
Cebinde poşet çayla dolaşıyor! Ordulu Şafak amca günde 120 bardak çay içiyor

Ordu'nun Altınordu ilçesinde yaşayan 55 yaşındaki çay bağımlısı Şafak Deliçakar, günde 90 ile 120 bardak arası çay içiyor. Cebinden poşet çay eksik etmeyen Deliçakar, hayatını çay içmeden devam ettiremediğini söylüyor.

Ordu'nun Altınordu ilçesinde çay bağımlılığıyla bilinen Şafak Deliçakar (55), günde en az 90, en fazla 120 bardak çay içiyor. Çevresindeki arkadaşlarının dikkatini çeken Şafak amca, hayatını çay içmeden devam ettiremediğini söyledi. Çay bağımlısı Şafak amca, cebinde poşet çay olmadan da dışarı çıkmıyor.

'GÜNDE 30-40 BARDAK İLE BAŞLADIM'

Çay bağımlılığının çocukluk yıllarında başladığını belirten Şafak Deliçakar, ilk başlarda günlük 30-40 bardak çay içtiğini daha sonrasında da sayının git gide arttığını söyleyerek, “Ben çocukluğumda rahmetli babama çok özenirdim. Babam çok basiretli dünya görüşü çok geniş bir insandı ve çay bağımlısıydı. Günde 30-40 bardak ile başladım, bu zamanla arttı" dedi. 

'ÇAY İÇMEDEN DURAMIYORUM KOMUTANIM'

Askerlik yıllarının başlarında istediği zaman çay içemediği için sorunlar yaşadığını dile getiren Deliçakar, bir keresinde komutana "Çay içmeden duramıyorum" dediğini, daha sonrasında da komutanın kendisini yemekhaneye yolladığını anlatarak, “En enteresan anılarım askerlik yıllarında oldu. Askere gittiğimin ilk iki günü hiç çay içemedim. Üçüncü gün sabah kalktım sabah koşusu yapmadım çavuşlar, astsubaylar itikleye itikleye startı geçmemi bekliyorlardı. Üçüncü gün içtimaya çıktık. İçtima bittikten sonra 'komutanım bir maruzatım var' dedim. 'Söyle' dedi. Ben de 'çay bağımlısıyım. Çay içemediğim için sabah sporda koşu yapamadım, acil çay içmem gerekiyor' diye söyledim.

'80 DAKİKADA ORTA BOY 11 DEMLİK ÇAY BİTİRDİM'

Tir tir titriyorum, elim ayağım tutmuyor. Komutanım bana  'sen benimle dalgamı geçiyorsun' diyerek kızdı. 'Hayır komutanım' dedim tüfek de elimden düştü düşecek, o dereceye geldim. Komutan yanına bölük çavuşunu çağırdı, 'al bunu dedi yemekhaneye götür, içebildiği kadar çay içsin. Sonra yanıma getir' dedi. 80 dakikada orta boy 11 demliği bitirdim. Kurumuş toprak gibiydim bana bir can geldi, nefes geldi. Geldim içtima alanında bir tekmil verdim. Etimesgut çınlıyordu, o derece kendime geldim” dedi.

'ŞARJÖR YERLERİNİN ALTINI POŞET ÇAY İLE DOLDURUYORDUM'

Askerlik anılarının bir diğerinde ise görev sırasında miğferinin içerisinde çay demlediğini ifade eden Deliçakar, “Usta birliğini Şanlıurfa’da yaptım. Her 3 ayda bir Mardin’in Mazıdağı ilçesinde tatbikata gidiyorduk. Ben şarjör yerlerinin altını poşet çay ile dolduruyordum. Derin bir çukur kazdım, başımdaki miğferi çıkardım mataradaki asker arkadaşlarımın sularından miğfere döktüm ve orada suyu kaynattım. Poşet çayları içine attım. Nöbetçi komutan beni yakaladı. Çay içerken 'nasıl yaptın bunu' dedi. Ben de anlattım” diye konuştu.

'GÜNDE 90 İLE 120 BARDAK ARASI ÇAY İÇİYORUM'

Şu an ise günlük ortalama olarak 90 ile 120 bardak arasında çay içtiğine dikkat çeken Deliçakar, “Mesela hastanelerde refakatçi kaldığım zaman termos yanımda hiç eksik olmaz. Antalya’da görevliyken arkadaşlarım benden habersiz kaç bardak çay içtiğimi hesaplamışlar, 90. bardakta bırakmışlar. Bunun haricinde bir veya bir buçuk demlik çay içmeden asla çıkmam.  Akşam da eve gittiğim zaman bu içtiğim bardakların haricine iki veya iki buçuk demlik çay içerim. Günlük 90 bardak çaydan aşağı inmiyor, 120 bardak çaydan da yukarı çıkmıyor. Çay içemediğim zaman krize giriyorum. Benim evdeki demlikten ortalama 28 bardak çay çıkıyor. Normal çay bardağı ile 28 bardak çıkıyor. Kupadan da ise 12-13 bardak çay çıkıyor” şeklinde konuştu.  

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.