Osmaniye

İğne iplikle başladılar, meslek sahibi oldular

11:34 20 Eylül 2015
İğne iplikle başladılar, meslek sahibi oldular

Osmaniye’de Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünün açtığı el işi kursuna katılan kadınlar, iğne iplikle başladıkları kurs sonunda meslek sahibi oluyor. 

Emniyet Genel Müdürlüğünün Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destekleme Programı (ÇOGEP) kapsamında, Cebelibereket İlkokulunda , “Hep Birlikte Güvenle” sloganı ile açılan kursa katılanlar, 4 ay boyunca keçe, koza nakışı, butik, mis sabun gibi el işi eğitimi alıyor.

Kurs eğitmeni Meral Yücel, AA muhabirine, eğitimi başarıyla tamamlayan kadınların, meslek sahibi olduğunu, iş yeri açarak aile bütçelerine katkı sağlama imkanı bulduğunu söyledi. 

Kursiyerlerin el işi becerisi kazandığı kursta, onlara sosyal yaşamda dikkat etmeleri gereken konularla ilgili seminer verildiğini belirten Yücel, "Kursiyerlerimiz burada hem el becerisi kazanıyor hem de güvenli internet kullanımı ve sosyal yaşamlarında karşılaşabilecekleri tehlikelere karşı alınabilecek önlemler anlatılıyor" dedi.

Yücel, eğitime iğne iplikle başlayan kursiyerlerin, 4 ay sonunda meslek sahibi olarak ayrıldığını kaydetti.

Kursa kadınların ilgisinin yoğun olduğunu anlatan Yücel, şunları kaydetti:

"Proje, kızlarımıza beceri kazandırmayı ve onlara istihdam imkanı sağlamayı amaçlıyor. Kursta ilk gurubumuzun eğitimini tamamladık. İkinci grubumuza başlayacağız. Kursumuzda 20 genç kızımız, keçe ve koza nakışı ile sabun kullanarak el işi yapma becerisi kazandı. Eğitim sayesinde en az masrafla çeşitli aksesuarlar yapmayı öğrendiler. En küçük tekniklerden başlayan kursiyerler en iyi seviyelere kadar gelerek meslek sahibi oldular. Buradan alacakları belgeyle el işi ürünleri yaparak aile bütçelerine katkıda bulunabilecekler." 

Kursiyer Ayşe Tatar, kursa meslek sahibi olmak için geldiğini ve yeni arkadaşlar edindiğini anlattı.

El işi öğrenmenin yanı sıra Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin seminerlerini de dinlediklerini aktaran Tatar, "Kursa bir şeyler öğrenerek hayatta uygulamak için geldim. Burada iğne iplikle başlayarak, çeşitli el işi öğrendik. Ayrıca, toplum içerisinde nasıl hareket etmemiz gerektiğini, arkadaşlık kurmayı, paylaşmayı öğrendik. Dikiş, dövme, keçeden hariç bunları da öğrettiler" dedi.

Seval Güler, Toplum Destekli Polislerin evlerine kadar geldiğini ve kursa katılmaları tavsiyesinde bulunduğunu kaydetti.

Kursta kendisini aile ortamında gibi hissettiğini belirten Güler, "Kursta hiç bilmediğim, adını dahi duymadığım malzemeleri, aksesuarları tanıdım. Keçe nakışına başladığımda hiç yapamıyordum, iğneyi bile tutamıyordum diyebilirim. Kurs tamamlandığında, artık bu el işlerinden para kazanabilirim" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.