Osmaniye

DOĞAKA yönetimi Osmaniye’de toplandı

13:11 29 Eylül 2015
DOĞAKA yönetimi Osmaniye’de toplandı

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOĞAKA) 67'inci yönetim kurulu toplantısı Osmaniye'de yapıldı.

Hatay Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Topaca, Osmaniye Polisevi'nde düzenlenen toplantıda, 2015’de başarılı bulunarak sözleşme imzalanan 30 projeye 11 milyon 987 bin lira hibe desteği sağlandığını söyledi.

Teknik destek ve doğrudan faaliyet desteği programı kapsamında proje başvurularının devam ettiğini ifade eden Topaca, “Bilindiği gibi bölgemizde öne çıkan sektörlere destek sağlanıyor. Bunun yanı sıra firmaların rekabet gücünü artırmak amaçlı faaliyetler de yapılmaktadır. Ajansımız son olarak Adana’da yapılan tarım fuarına 21 sektör temsilcisi firma ile katılım sağladığı gibi Hatay’da girişimcilik semineri düzenledi” dedi.

Topaca, bölgede öne çıkan ürünlerin katma değerini arttırmak için çalışmalar yürütüldüğünü aktardı.

Coğrafi işaret tescil başvurularını gerçekleştirmeye yönelik protokol imzalanacağını ifade eden Topaca, şunları kaydetti:

"Ajansımız tarafından mobilyacılar çalıştayı ve kadın girişimciler paneli düzenlenecek. Bu arada 11-14 Ekim 2015’de Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da yapılacak gıda fuarına katılım sağlanacak, Çağlayancerit ceviz paneli düzenlenecek. Bu faaliyetlerle birlikte devam eden projelere yönelik izleme ve değerlendirme faaliyetleri, bölgesel araştırma ve analiz çalışmaları ile yatırım destek faaliyetleri çerçevesinde çalışmalara devam edilmektedir."

Topaca, 2016 yılı çalışma programının tamamlanmasının ardından Kalkınma Bakanlığı onayına sunulacağını sözlerine ekledi.

Ercan Topaca'nın konuşmasının ardından toplantıda gündemindeki maddelerin görüşülmesine geçildi.

Basına kapalı devam eden toplantıya, Osmaniye Valisi Kerem Al, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye İl Genel Meclisi Başkanı Nuh Kara, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Teke, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü ve DOĞAKA Kalkınma Kurulu Başkanı Orhan Büyükalaca ve DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.