Osmaniye

OKÜ akademik yıl açılış töreni

17:39 07 Ekim 2015
OKÜ akademik yıl açılış töreni

Rektör Prof. Dr. Büyükalaca: "Modern imkanlarla donatılmış, yaşıtları içerisinde örnek gösterilen, büyük bir üniversite olma yolunda ilerliyoruz"

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, "Modern imkanlarla donatılmış, yaşıtları içerisinde örnek gösterilen, büyük bir üniversite olma yolunda ilerliyoruz" dedi.

Büyükalaca, OKÜ amfisinde düzenlenen 2015-2016 akademik yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, OKÜ'nün asli vazifesi olan akademik faaliyetlerinin yanında sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda önemli görevler üstlendiğini söyledi

Üniversitenin büyüme ve ilerleme yönünde sağlam adımlar atarken, diğer yandan şehriyle birlikte büyüme ve değişim ilkesiyle toplumun değişik kesimleriyle işbirliği içerisinde olduğunu belirten Prof. Büyükalaca, OKÜ'nün modern çağın gereksinimlerine cevap verecek niteliklerle donatıldığını şehir ve bölgenin önemli ilim merkezi olmaya aday olduğunu kaydetti.

Büyükalaca, şunları söyledi:

"Bizlere emanet edilen yarınlarımızın güvencesi gençlere tüm imkanlarımızı seferber ederek hiç durmadan çalışacağız. Modern imkanlarla donatılmış, yaşıtları içerisinde örnek gösterilen, büyük bir üniversite olma yolunda ilerliyoruz. OKÜ'nün akademik ve idari personeli çalışmaya ve üretmeye devam ederek gurur tablolarına yenilerini eklemenin bilinci ve sorumluluğunda olacaklardır. Yeni eğitim döneminde gençlerimizi en iyi şekilde yetiştireceğimize eminim. Bilimsel çalışmalarımızı hızlandırarak akademik altyapımızı sağlamlaştırmanız ülkemizin geleceğine yapacağınız en önemli yatırım olacaktır. Yeni dönemin hepimize hayırlı olmasını temenni ediyor çalışmalarınızda başarılar diliyorum."

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semra Paydaş'ın "Kanserde değişen perspektif" konulu ilk dersin ardından tören sona erdi.

Törene, Osmaniye Valisi Kerem Al, AK Parti Osmaniye milletvekilleri Suat Önal, Mücahit Durmuşoğlu, MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.