Osmaniye

Osmaniye'de ''İlkokula ben de herkes gibi hazırım'' projesi

11:59 09 Ekim 2015
Osmaniye'de ''İlkokula ben de herkes gibi hazırım'' projesi

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, okul öncesi okullaşma oranının yüzde 100 seviyesine ulaşılması amacıyla ''İlkokula ben de herkes gibi hazırım'' projesi başlatıldı.

Kadirli Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Öğretmenevi Akşam Sanat Okulu'nun ortaklığıyla hazırlanan proje kapsamında, 48 ile 66 aylık çocukların okul ihtiyaçları ve servis ücretleri karşılanacak.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Cömert, beraberinde İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erbay Tan ve proje ekibinde yer alan öğretmen ve idarecilerle Yukarı Çiyanlı Köyü okulunu ziyaret ederek, projeyi başlattılar.

Cömert, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin 48 ile 66 aylık çocukları kapsadığını söyledi.

Projenin hedefinin 2015-2016 eğitim-öğretin yılı içerisinde ilçe genelinde okul öncesinde okullaşma oranının yüzde 100 seviyesine ulaştırabilmek ve devamını sağlamak olduğuna dikkati çeken Cömert, şöyle konuştu:

"Proje kapsamında anasınıfı öğrencilerine yönelik taşımadan, kırtasiye malzemelerine kadar bir takım yardımlarda bulunulacak. İlçe genelinde okul öncesi eğitime yönelik bu projemizle tüm ailelere ulaşacağız. Özellikle köylerde ve kırsal bölgede yaşayan bazı aileler çocuğunu anasınıfına gönderemiyor. Oysa ki eğitim öğretimin temeli anasınıfında başlar. Proje kapsamında, özellikle kırsal bölge ve köylerde ki çocuklarımızın taşıma, kırtasiye ve yemek giderlerini karşılayacağız. Aileye sıfır masraf yaptıracağız. Yıl içerisinde devam edecek projenin maliyeti yaklaşık 1 milyon lira olacak. Projemizle ilgili velilerimizin de desteğini bekliyoruz."

Cömert ve beraberindeki heyet ana sınıfını ziyaret ederek, öğrencilere kırtasiye desteği verdiler.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.