Osmaniye

Taban mozaikleri gün yüzüne çıkartılıyor

13:15 18 Kasım 2015
Taban mozaikleri gün yüzüne çıkartılıyor

Osmaniye'nin Kayalı köyündeki kaçak kazıda ortaya çıkarılan Roma dönemine ait taban mozaiklerinin bulunduğu alanda çalışma başlatıldı

Osmaniye'nin merkeze bağlı Kayalı köyünde, kaçak kazı sonucu ortaya çıkartılan Roma dönemine ait taban mozaiklerinin bulunduğu birinci derece sit alanında bilimsel ve arkeolojik kazı çalışılmaları başlatıldı. 

Osmaniye Müze Müdürü Nalan Yastı, AA muhabirine, Çatalmazı mevkisindeki alanda yürütülen bilimsel ve arkeolojik kazı çalışılmalarının, Kültür ve Turizm Bakanlığı adına müdürlükleri tarafından yapıldığını söyledi.

Arkeolojik kazı çalışmalarının 2 arkeolog ve 4 teknik personel ve İŞKUR aracılığıyla temin edilen 15 işçiyle yürütüldüğünü belirten Yastı, taban mozaiklerinin bulunduğu alanın güvenliğinin jandarma ekipleri tarafından sağlandığını, ayrıca kazı alanın güvenlik kameralarıyla 24 saat takip edildiğini kaydetti.

Bu arada, 4'üncü ya da 5'inci yüzyıllara ait olduğu tahmin edilen taban mozaikleri ve arkeolojik eserlerin nasıl korunması gerektiğine ise Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından karar verileceği bildirildi.

Osmaniye'de, 7 Kasım'da birinci derece sit alanında kaçak kazı yapan şüphelilerin bulduğu Roma dönemine ait taban mozaikleri, düzenlenen operasyonun ardından koruma altına alınmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.