Osmaniye

Bayırbucak Türkmenlerine yardım

15:42 15 Aralık 2015
Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Osmaniye'de sivil toplum örgütü temsilcilerince başlatılan yardım kampanyasında toplanan malzemeler Türkmenlere ulaştırılmak üzere bölgeye gönderildi

Esed rejiminin Rusya'nın desteğiyle Türkmendağı'ndaki saldırılarından kaçan Türkmenlere yardımlar sürüyor.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, kaymakamlık, belediye ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin Bayırbucak Türkmenleri için başlattığı yardım kampanyasında toplanan gıda, battaniye, yatak, giyecek gibi temel ihtiyaç maddeleri, Türkmenlere ulaştırılmak üzere Yayladağı'ndaki Türk Kızılayı ekiplerine gönderildi.

Kadirli Kaymakamı Muhittin Pamuk, iki hafta süren yardım kampanyasına verilen desteğin çok önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Milli hassasiyet ve duyarlılık gerektiren konularda sivil toplum örgütlerini ortak refleks göstermesi çok önemlidir. Hangi düşünce veya görüşte olursa olsun ortak tavır takınmak gerektiğine inanıyorum. Bir ev hanımının yaptığı reçeli Türkmenlere gönderdiğini gördüm. Anaokulu, engelli ve köy okulu öğrencilerini harçlıklarını Bayırbucak Türkmenlerine gönderdiğine şahit olduk. Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, Bayırbucak Türkmenlerinin yarasını sarmak için başlatılan yardım kampanyasına destek verenlere teşekkür ederek, "Yardım edenlerden Allah razı olsun. Duyarlı davranışta bulunuldu. Her zaman Türkmen kardeşlerimizin yanında olacağız" dedi.

Dosteller Derneği Başkanı Gürsel Kıreker de yardım kapması süresince 12 ton su, 20 ton un, 500 koli kuru gıda, 1 ton muhtelif gıda, bin battaniye, yorgan ve yatakla 100 çift çocuk ayakkabısı toplandığını ifade etti. 

Yardım malzemesi yüklü tırlar, yapılan duanın ardından Türkmenlere ulaştırılmak üzere bölgeye hareket etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.