Osmaniye

"Garanti Bankası Anadolu Sohbetleri"

16:13 24 Şubat 2016
"Garanti Bankası Anadolu Sohbetleri"

Garanti Bankası tarafından 2002 yılından bu yana gerçekleştirilen "Garanti Anadolu Sohbetleri" toplantısının 101'incisi Osmaniye'de düzenlendi.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Amfisinde gerçekleştirilen toplantının açılışında, 2002 yılından bu yana devam eden toplantılarda 68 ildeki 100 toplantıda 31 bini aşkın KOBİ'yle bir araya geldiklerini söyledi.

Toplantının Osmaniye'ye somut katkılar sağlamasını ve yeni açılımlar getirmesini dileyen Karadere, "Demir-çelik sektöründeki öncülüğüyle Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi bir ihtisas merkezi olmak üzere yol alıyor. 2017'de hedeflenen yüksek teknolojili çelik üretiminin gıdadan ambalaja birçok sektörde yeniliklerin önünü açması bekleniyor. Hedeflerin ulaşılabilir hale gelmesi, sektörü sanayi odağına taşıyarak mümkün olabilir" dedi.

İl ekonomisinin daha gelişmesi için lojistik merkeze ihtiyaç duyduğunu dile getiren Karadere, şunları kaydetti:

"Yapımı devam eden Erzin Limanı projesi ve lojistik konusunda hazırlanmış master planı, Osmaniye’yi bölgesel çekim merkezine dönüştürmenin yanı sıra, ili küresel ölçekte rekabet edebilecek güce ulaştırabilir. Ayrıca, il nüfusunun yüzde 70’i kentlerde yaşasa da büyük kısmının tarımsal üretim faaliyetlerinde bulunduğu görülüyor. Turp, karpuz, zeytin ve yer fıstığı bu alanda öne çıkan ürünler arasında yer alıyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün de ilde hayvancılığın geliştirilmesine yönelik birçok teşviki var. Bu konuda neler yapılabileceğinin irdelenmesi gerekiyor. Uzman konuşmacıların, tüm bu alanlarda bizi aydınlattığı toplantımızın Osmaniye’ye somut katkılar sağlamasını ve yeni açılımlar getirmesini diliyoruz."

Vali Kerem Al da Anadolu Sohbetleri'nin Osmaniye’de yapılıyor olmasından mutluluk duyduğunu belirterek, "İlimizde düzenlenen programda, Osmaniye'nin bugünü ve yarını, Osmaniye’de lojistik üs kurulması, ilimizde çelik sektörünün geleceği gibi önemli konular ele alınacak. Değerli konuşmacılarımızın verdiği bilgiler bizim için ufuk açıcı olacak. Toplantının ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.

Toplantının devamında söz alan Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Veysel Yayan da dünya ve Türkiye’deki çelik sektörü hakkında bilgi vererek, Osmaniye’de bu sektörün daha ileriye taşınabilmesi için yapılması gerekenleri anlattı.

Lojistik Yönetim Danışmanı Atilla Yıldıztekin de Osmaniye lojistik master planını ve lojistik merkezi çalışmalarını, ilin bu yöndeki gelişimini anlattı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat ise "Makroekonomik veriler ışığında şehrin bugününü ve geleceği" konulu sunum yaptı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.