Osmaniye

52. Kütüphaneler Haftası

14:50 01 Nisan 2016
52. Kütüphaneler Haftası

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, 52. Kütüphaneler Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Öğretmenevi toplantı salonunda, Mustafa Konaklı İlkokulu ile İlçe Halk Kütüphanesi tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İlkokulu Müdürü Çetin Kılıç, konuşmasında kitap okumanın önemine değinerek öğrencilerden daha çok kitap okumasını istedi.

Kütüphanelerin daha dinamik ve çağa uygun biçimde insanların hizmetine sunulması gerektiğini belirten Kılıç, "Çağımız çok önemli bilimsel ve teknolojik gelişmelere sahne olmuştur. Bu gelişmeler toplumların ekonomik ve sosyal yapılarını derinden etkilemiş ve yeni bir toplum biçimi oluşturulmaya başlanmıştır. Bu toplum biçimine bilgi teknolojisi damgasını vurmuştur. Günümüzde gelişmiş ülkeleri nitelemek için artık sanayi toplumu yerine, bilgi toplumu kavramı kullanılmaktadır. Böyle bir sistemli bilgi toplumuna uyum sağlamak için mutlaka okumak gerekir" diye konuştu.

Öğrencilerin şiir okuması ve skeç gösterisinin ardından 2015 yılında en çok kitap okuyan Emine Akar, Aleyna Kütük, İbrahim Panavur ve Tahsin Başsarı’ya Kaymakam Muhittin Pamuk tarafından ödülleri verildi.

Kitap okumanın öneminin anlatıldığı slayt gösterisiyle sona eren programa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Cömert, daire ve okul müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.