Osmaniye

"Kaydını yaptır hediyeni götür"

10:18 19 Haziran 2016
"Kaydını yaptır hediyeni götür"

Osmaniye'de bir cami imamı, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen yaz Kur'an kursuna kayıt yaptıran öğrencilere hediye veriyor.

Kadirli ilçesindeki Miraç Cami din görevlisi Recep Çeri, hazırladığı "Kaydını yaptır hediyeni götür" sloganıyla, kayıt yaptıran öğrencilere oyuncak, top, balon, uçurtma, cüzdan gibi 15 çeşit hediyelerden vererek, yaz Kur'an kursuna katılmaları için teşvik ediyor. Aileden bir yakınıyla cami avlusunda kurulan standa gelen öğrenciler, kayıt yaptırdıktan sonra istediği hediyeyi alıyor.

Çeri, AA muhabirine, pazartesi başlayacak kursa öğrencilerin daha fazla katılımını sağlamak amacıyla kayıt yaptıranlara isteği hediyeyi verdiklerini söyledi.

Kayıtların devam ettiğini ve geçen yıla oranla bu yıl öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Çeri, şöyle konuştu:

"Diyanet İşleri Başkanlığımız Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen yaz Kur'an kursuna kayıtlar devam ediyor. Biz de kuran kursumuzu daha cazip hale getirmek için teşvik amacıyla 'Kaydını yaptır hediyeni götür' sloganıyla çocuklarımıza hediye veriyoruz. Öğrencilerimizin katılımı fazla. Geçen yıla oranla yüzde yüz artış var. Tüm hazırlıklarımızı yaptık, yavrularımızı bekliyoruz. Pazartesi günü camilerimiz çiçek açacak inşallah."

8 yaşındaki ilkokul öğrencisi Nursima Bebek, kayıt yaptırdığı ve hediyesini aldığını anlatarak, "Camiyi çok seviyorum." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.