Osmaniye

Karatepe-Aslantaş Milli Parkı'na seyir terasları

15:28 28 Eylül 2016
Karatepe-Aslantaş Milli Parkı'na seyir terasları

Osmaniye'nin Kadirli ilçesindeki Karatepe-Aslantaş Milli Parkı'nda yapılan seyir terasları ve çardaklar ziyaretçilerden ilgi görüyor.

Türkiye'nin ilk açık hava müzesini içinde barındıran milli park, baraj gölünün eşsiz güzelliği, doğal peyzaj güzellikleri ve doğasıyla özellikle yerli turistler tarafından tercih ediliyor.

Doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakanlığı 7. Bölge Müdürlüğü Osmaniye Şubesince seyir terası ve çardaklar gibi yeni yatırımlarla çehresi değiştirilen milli park, çocuk oyun grupları, piknik masaları ve kameriyelerle turizme katkı sağlıyor.

Milli parkı ziyaret edenlerden Akif Bucak, AA muhabirine, iş stresinden ve şehirden uzaklaşmak için ailesiyle sık sık Karatepe-Aslantaş Milli Parkı'na geldiğini söyledi.

Doğal dengenin bozulmadan seyir terası ve çardakların yapılmasının çok yerinde bir çalışma olduğunu ifade eden Bucak, "Türkiye'nin her yerinden gelen ziyaretçileri en güzel şekilde ağırlayacak şekilde ahşaptan yapılan mükemmel bir çalışma olmuş.Emeği geçenlerin eline sağlık." dedi.

Adana'dan parka gelen Fatma Yılmaz ise içerisinde müzesi bulunan bir milli parktaki çalışmaların güzel olduğunu dile getirerek vatandaşları doğal güzelliği bünyesinde barındıran bölgeyi görmeye davet etti.

Bölgeye, doğal dokusuna uygun şekilde görünümü bozulmadan 2 seyir terası, 70 çardak ve 3 ahşaptan çocuk oyun alanı yapıldığı bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.