Osmaniye

Osmaniye'de Yeni Ünal Camii ibadete açıldı

16:05 07 Ekim 2016
Osmaniye'de Yeni Ünal Camii ibadete açıldı

Osmaniye'de yapımı tamamlanan Yeni Ünal Camii, düzenlenen törenle ibadete açıldı.

7 Ocak Mahallesi'nde bulunan Yeni Ünal Camii'nin açılış töreninde Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel Salman, açılış töreninde yaptığı konuşmada, camilerin sadece bedenlerin bir araya getiren değil, kalpleri, gönülleri, dostlukları da bir araya getiren mekanlar olduğunu söyledi.

Cami ifadesinin sadece ibadet hayatını değil, birliği ve beraberli güçlendiren bir mekan olarak algılandığını dile getiren Salman, şöyle devam etti:

"Camilerimiz, her şeyden önce bir arınma mekanıdır. Camiler, cemaati temizler, arındırır, güzelliklerle doldurur, onu toplumun içine katar ve o güzellikleri topluma ulaştırmaya çalışır. Camiler, tarih boyunca sadece ibadet mekanı değil, ilmi, irfanı, marifeti ve bizi biz yapan değerleri öğrendiğimiz yerlerdir."

İl Müftüsü Ramazan Çortul ise, daha önce aynı yerde bulunan Ünal Camii'nin çok küçük bir mekan olduğunu ve mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarına cevap veremediğini belirterek, hayırseverlerin katkılarıyla eski caminin yıkılıp yerine Yeni Ünal Camii'nin yapıldığını kaydetti.

Törene, Osmaniye Valisi Kerem Al, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.