Osmaniye

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

14:05 18 Mart 2017
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

Osmaniye'de Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla program düzenlendi.

Asri mezarlıktaki program şehitliğe çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şehitler anısına saygı atışı yapıldı.

Tören, Yarbay Tarık Şentuna'nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.

Vali Kerem Al, imzaladığı şeref defterinde şu ifadelere yer verdi:

"Çanakkale bir milletin gösterebileceği en büyük dayanışmadır. Çanakkale kardeşlik, milli birlik ve beraberlik şuurudur. Vatan söz konusu olduğunda bu milletin top yekun neler yapabileceğinin en güzel örneğidir. Çanakkale Yemendir, Trablusgarptır, Kahiredir, Bağdat'tır, İstanbul’dur, Bosna’dır, Kırcaali'dir, Kayseridir, Diyarbakır’dır. Çanakkale Türk’tür, Kürt’tür, Boşnak’tır, Çerkez’dir, Arap’tır, Arnavut’tur. Çanakkale, 'Çanakkale geçilmez' deyip genç yaşlı, ülkenin her köşesinden gelerek milli ve manevi değerleri için hayatını ortaya koyan ve tüm dünyanın milletimizin yeniden direnerek dirilişine şahitlik ettiği yerdir. Bizlere düşen, onurlu duruşları ve insanüstü mücadeleleriyle hürriyetimizin ve istiklalimizin ölümsüz sembolleri olan ecdadımızın açmış olduğu yoldan sapmadan yürümek, emanetçisi olduğumuz bu vatan topraklarını, kendi kültür ve medeniyetinin meşalesi ile geleceğini gören ve tasavvur eden bir gençliğe devretmektir."

Kur’an-ı Kerim okunması ve İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu tarafından yapılan duanın ardından, protokol üyeleri şehit mezarlarına çiçek bırakarak şehit yakınlarıyla sohbet etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.