Osmaniye

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

18:57 15 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Miraç Cami'nde düzenlenen programda, 15 Temmuz gecesi yaşananları anlatan slayt gösterisi izletildi.

Kadirli ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında yaz kuran kursu öğrenciler tarafından anma programı düzenlendi.

Kursa katılan öğrenciler Kur'an-ı Kerim, ilahi ve şiirler okudu, dua etti.

İlçe Müftü Vekili Ahmet Birer, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz ve tüm şehitleri rahmetle andıklarını belirterek, milli birlik ve beraberlik ruhunun yaşatılacağını söyledi.

Geleceğin büyükleri olacak öğrencilerin 15 Temmuz darbe girişimini unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını ifade eden Birer, şunları söyledi:

"Öğrencilerimiz, darbe gecesi şehit olanlar için Kur'an-ı Kerim okudu ve dua etti. Kendi yazıkları şiirlerle şehitlerimizi unutmadıklarını gösterdiler. Burada öğrencilerimiz, sadece 15 Temmuz gecesi yaşananları değil, aynı zamanda birlik ve beraberlik duygusunu en güzel şekilde gösterdiler. Bugün burada bulunmamızı 15 Temmuz gecesi canlarını feda eden şehit kardeşlerimiz ve o gece meydanlara inen halkımıza borçluyuz. Allah onlardan razı olsun."

Miraç Cami İmam Hatibi Recep Çeri ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mustafa Demirci'nin konuşmasının ardından bir öğrenci tarafından yaptırılan dua ile program sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.