Osmaniye

Osmaniye'de vekaletle kurban kesimi anlatıldı

18:56 15 Ağustos 2017
Osmaniye'de vekaletle kurban kesimi anlatıldı

Türkiye Diyanet Vakfı, 2017 Vekaletle Kurban Kesim Programı'nda, Osmaniye'de tanıtım toplantısı düzenledi.

Korkut Ata Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Amfisi'nde düzenlenen etkinliğe, Adana, Mersin, Hatay, Gaziantep, Kilis, Kahramanmaraş il ve ilçe müftüleri ile din görevlileri katıldı.

Osmaniye Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, toplantının açılış konuşmasında, kurban ibadetinin asıl amacının hatırlamak olduğunu söyledi.

Diyanet Vakfı tarafından 275 bin hisse kurban kesilmesinin planlandığını belirten Tahiroğlu, kurbanların yurt içinde ve yurt dışında maddi durumu kötü olan vatandaşlara, sığınmacılara ve Kur'an kursu öğrencilerine dağıtıldığını belirtti.

Tahiroğlu, "Allah bu hizmeti yapanlardan, destek olanlardan razı olsun. Hayırsever milletimizin emanetleri başkanlığımız ve vakfımızın organizesi ile ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. Bunun adı iyiliktir, yardımdır ve kurbandır. Yapılan bu güzel organizasyonunun adı Türkiye'dir." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü İrşat Hizmetleri Daire Başkan Vekili Ahmet Sünetci, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kürsüye mihraba ve minbere sığmayacak kadar büyüdüğünü kaydetti.

Cezaevinden huzurevine, öğrenci yurtlarından birçok kuruma kadar hizmet verdiklerine vurgu yapan Sünetci, "Yüce Rabbimiz bizleri bu yolda gayretten ve samimiyetten ayırmasın." dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı Şube Hizmetleri Müdürü Yavuz Kocamış da yaptığı sunumda, yurt içinde 275 il ve ilçe merkezinde, yurt dışında ise 135 ülkenin 400 bölgesinde kurban kesimi yapılacağını söyledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.