Osmaniye

Vali Coşkun, Muharrem ayı iftar programına katıldı

15:09 29 Eylül 2017
Vali Coşkun, Muharrem ayı iftar programına katıldı

Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Alevi Kültür Derneği Şubesi tarafından düzenlenen Muharrem ay'ı iftar programına katıldı.

Coşkun, Hacı Bektaş Derneği Kültürevi’nde gerçekleştirilen iftarda, yapılan iftar duasının ardından oruçlar açıldı.

Vali Coşun, burada yaptığı konuşmada, Muharrem ay'ının İslam kültür tarihinde önemli yeri olan bir zaman dilimini temsil ettiğini belirtti.

İslam tarihinin en üzücü olaylarından olan Kerbela olayının bu ayda gerçekleştiğini ifade eden Coşkun, şunları kaydetti:

"Kerbela insanlık tarihi için bir milat olmalıdır. İnsan yaşamının ne kadar kıymetli olduğunu bu olayla daha iyi anlamalı ve daha iyi anlatmalıyız. Bu olay tüm Müslümanların ortak acısıdır. Bu gün burada sevgi, saygı ve hoşgörüyü içinde barındıran, toplumsal barış ve kardeşlik duygularının gelişmesi için önemli bir yeri olan Alevi inancına mensup canlarla bulunuyor olmaktan, acıysa acı, sevinçse sevincini paylaşıyor olmaktan ve bu manevi iftar sofrasında bulunuyor olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum."

Dernek Başkanı Bektaş Yıldırım, iftar programında kendilerini yalnız bırakmayan Vali Coşkun ve protokol mensuplarına teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.