Osmaniye

Vali Coşkun, budama ve salamura kurslarını ziyaret etti

10:30 14 Aralık 2017
Vali Coşkun, budama ve salamura kurslarını ziyaret etti

Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce düzenlenen budama ve salamura kurslarının uygulama alanlarını ziyaret etti.

Vali Coşkun, Dervişli köyündeki salamura kursunu ziyaret ederek İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam’dan bilgi aldı.

Sağlam, kursta il merkezi, Akyar, Dervişli, Çağşak ve Çona köylerinden 46 kursiyere salamura zeytin yapımının yanı sıra, kursiyerlerden gelen talep üzerine şalgam, turşu, reçel, konserve ve üzüm kurutma eğitimlerinin de verildiğini söyledi.

Kursiyerlerle sohbet eden Coşkun, burada yaptığı açıklamada, "Köyümüzde bir kooperatifimiz var. Sizler, bu kooperatif çatısı altında birleşip, ilgili kurumlarımızdan da destek alarak bu faaliyeti yürütebilirsiniz. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzü, sizlere her konuda yardımcı olması için seferber ederiz. Köyde bireysel olarak işlerini sürdüren köy sakinlerinin de kooperatif çatısı altında toplanması piyasada üreticiye güç verecektir." diye konuştu.

Coşkun, daha sonra köyde SODES kapsamında yürütülen budama kursunu ziyaret etti.

Coşkun, budama kursunun, vatandaşların iş sahibi olmalarını sağlamak ve kentte meyveciliğin verim ve kalitesini artırmak için önemli olduğunu kaydetti.

Vali Coşkun, kursiyerlerle yaptığı sohbetin ardından zeytin bahçesinde budama yaptı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.