Osmaniye

Osmaniye'nin kurtuluşunun 96. yıl dönümü

16:58 06 Ocak 2018
Osmaniye'nin kurtuluşunun 96. yıl dönümü

Vali Coşkun, mesajında, kurtuluş savaşında tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşayan aziz milletin, eşine az rastlanır bir özgürlük mücadelesi gerçekleştirdiğini, inanç, cesaret, azim ve kahramanlığıyla tarihteki en şanlı destanlardan birini yazdığını belirtti.

Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye'nin kurtuluşunun 96. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Osmaniye'nin büyük kahramanlıklar ve vatan sevdasıyla dolu destanın yazıldığı kentlerden biri olduğunu ifade eden Coşkun, mesajının devamında şunlara yer verdi:

"Bugün 96. kurtuluş yılını kutladığımız bu kadim toprağın evlatlarının bağımsızlıkları için verdikleri mücadele, tarihin onur sayfalarından birini oluşturmaktadır. Ülkemizin her yönden işgale uğradığı, acı ve zulüm dolu o yıllarda, yiğit Osmaniye halkının düzenli bir askeri kuvvet olmaksızın işgale karşı gösterdiği direnç, cesaret ve fedakarlık, kurtuluş mücadelesinin sonunda kendisine özgürlük ve bağımsızlık olarak geri dönmüştür. Bu onurlu mücadelenin nasıl kazanıldığını bilmeden onu korumak mümkün değildir.

Bugün bizlere düşende aynı duygularla, canları pahasına bize bu toprakları vatan yapan ecdadımızın emaneti olarak, ülkemizi ve şehrimizi daha kalkınmış, daha çağdaş ve daha mutlu yarınlara ulaştırmaktır. Her alandaki kalkınmasını tamamlamış, dünyaya açık, çağı yakalamış bir Osmaniye'yi oluşturmak öncelikli hedefimiz olmalıdır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.