Osmaniye

Osmaniye'de zabıtadan "mazgal nöbeti"

16:06 28 Mart 2018
Osmaniye'de zabıtadan "mazgal nöbeti"

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde bazı mazgalların çalınması üzerine zabıta ekipleri vatandaşların kanala düşmemesi için nöbet tutmaya başladı.

İlçe merkezindeki 10 farklı yerdeki mazgalların kimliği belirsiz kişilerce çalınması üzerine bölgelere zabıta ekipleri görevlendirildi.

Ekipler, vatandaşların kanala düşmemesi için nöbet tutmaya başladı.

Zabıta Komiseri İskender Çeri, gazetecilere yaptığı açıklamada, su tahliye kanallarının üzerine taktıkları mazgal demirlerinin 3 aydan bu yana çalındığını söyledi.

Vatandaşlardan destek beklediklerini belirten Çeri, şöyle konuştu:

"Kapakları çalanlar, insan canını hiçe sayıyor. Kapağın olmadığını yoldan geçenler fark etmeyip çukura düşebilir. Bunlar devletin malıdır. Vatandaşlarımız duyarlı olsun. Güvenlik kamerası olmayan yerleri tercih eden şüphelileri görenlerin güvenlik güçlerimize haber vermesini istiyoruz. Artık mazgal nöbeti tutacağız."

Belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü'nde görevli Turan Parmaksız da şantiyede mesailerinin mazgal demiri yaparak geçtiğini belirterek, "Son günlerde yoğun olarak mazgal demiri yapıyoruz. Hırsızlar, maliyeti 300 ile 500 lira arasında değişen mazgal demirlerini 50 ile 100 liraya satıyorlar. Parçalayıp satıldığı için çalanları bulmakta zorlanıyoruz." dedi.

Polis ekipleri de mazgalları çaldığı iddia edilen şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.