Osmaniye

Osmaniye'de yetenekli sporcular belirleniyor

14:06 09 Mayıs 2018
Osmaniye'de yetenekli sporcular belirleniyor

Osmaniye'de "Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi" kapsamında, ilkokul üçüncü sınıf öğrencileri arasında yetenekli sporcu taraması yapılıyor.

Merkez Spor Salonu'nda kurulan parkurda, elektronik cihazlarla, akademisyenlerin denetiminde, alanında uzman beden eğitimi öğretmenleri ve antrenörler tarafından ölçümler yapılarak bilim kurulu tarafından değerlendiriliyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu, yaptığı açıklamada, proje kapsamında kentte 10 bin ilkokul öğrencisine ulaşılacağını belirtti.

Yetenekli öğrencilere temel spor eğitimleri verileceğini ve branşlara yönlendirileceğini ifade eden Loğoğlu, "Sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünün yerleştirilmesi, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit ederek spor branşlarına yönlendirmek ve üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamak amacıyla Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi uygulanmaya başlandı. Uygulanmaya başlanan ve 2 Haziran'da tamamlanacak olan projede, il merkezi ve ilçelerdeki okullarda eğitim gören yaklaşık 10 bin üçüncü sınıf öğrencisi yetenek taramasından geçirilecek." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.