Osmaniye

Osmaniye'de acil servislerde iletişim eğitimi

13:31 29 Mayıs 2018
Osmaniye'de acil servislerde iletişim eğitimi

Osmaniye'de 112 Acil Servis çalışanlarına yönelik iletişim eğitimi verildi.

İl Sağlık Müdürü Hasan Öznavruz, yaptığı yazılı açıklamada, Acil Sağlık Hizmetleri ve Yurt Dışı Sağlık Birimleri Daire Başkanlığı koordinasyonunda verilen eğitimlerin önemsendiğini belirtti.

Altı oturumda düzenlenen seminerlerin Osmaniye Devlet Hastanesinde görevli Acil Tıp Uzmanı Dr. Hasan Güneş tarafından verildiğini ifade eden Öznavruz, şunları kaydetti:

"Acil servislerde görevli personellerin iletişiminin güçlü olması büyük önem taşıyor. Bakanlığımız da bu konuda önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu kapsamda, 112 acil servislerde görevli arkadaşlarımız önemli bir eğitim aldılar. Kriz, afet yönetimi ve doğru iletişim, ekip başarısını artırma ve iletişim, şikayet yönetimi ve iletişim, beklemenin psikolojisini yönetmek, zor hasta ve hasta yakınları ile doğru iletişim kurma, doğru iletişim teknikleri ve şiddet arasında ilişki, doğru triyaj ile şikayetlerin azaltılması, konsültasyonların istenmesinde doğru iletişimin rolü, istismar vakaları ile iletişim ve yönetimi, tıbbi tedavilerin kabul ve redleri esnasında sağlıklı iletişim kurma teknikleri, yaşamının sonunda olan hasta ve hasta yakınlarına yaklaşım konularını içeren 'Acil Servislerde İletişim Eğitimi' semineleri düzenlendi."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.