Osmaniye

Osmaniye’de yaklaşan yerfıstığı hasat dönemi değerlendirildi

09:31 04 Ağustos 2018
Osmaniye’de yaklaşan yerfıstığı hasat dönemi değerlendirildi

Osmaniye Ticaret Borsası, yaklaşan yerfıstığı hasat dönemi dolayısıyla istişare toplantısı düzenledi.

Osmaniye Ticaret Borsası Başkanı Sait Çenet, toplantıda yaptığı konuşmada, kentte yer fıstığında yeni hasat dönemine ulaşmanın heyecanının yaşandığını belirtti.

Geçen yıl ülke genelinde 419 bin dekar alanda yerfıstığı ekimi yapıldığını, rekoltenin ise 165 bin ton civarı gerçekleştiğini ifade eden Çenet, bu yılki rekoltenin de aynı seviyelerde beklendiğini söyledi.

Yerfıstığı üretiminin yüzde 40'nın, pazarlamasının da yüzde 90'nının Osmaniye’de yapıldığını hatırlatan Çenet, yerfıstığının kentin sembolü olduğunu hatırlattı.

Yer fıstığından iyi bir katma değer oluşturulması gerektiğine dikkat çeken Çenet, "Yer fıstığı sektörünün gelişmesi için borsamız tarafından çalışmalara ara vermeden devam etmekteyiz. Borsamız laboratuvarında yer fıstığında aflaatoksin analizi yanında peroksit analizi yapmaya başlıyoruz. Fatura düzenlemelerde belirlenen yer fıstığı irilik özellikleri mutlaka yazılması gerekmektedir. 2018 yılı yer fıstığı sezonunun bereketli, bol kazançlı geçmesini temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

Yerfıstığı sektörünün sorunları ve hasat döneminde uygulanacak politikalar hakkında görüş alışverişinin ardından toplantı sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.