Osmaniye

Osmaniye'de eğitim istişare toplantısı yapıldı

16:53 14 Eylül 2018
Osmaniye'de eğitim istişare toplantısı yapıldı

Eğitimin sadece kamu kurumlarınca yürütülen bir faaliyet olmadığını aktaran Coşkun, bu konuda toplum her kesimine sorumluluk düştüğünü belirtti.

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı Vali Ömer Faruk Coşkun Başkanlığında yapıldı.

Vali Coşkun, Valilik Ahmet Cevdet Paşa salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, okulların güvenliğinin sağlanmasının önemli olduğunu belirtti.

Çocukların ve gençlerin güvenli ve huzur ortamında eğitim görmeleri için çalışmalar yapıldığını kaydeden Coşkun, "Bu toplantıların ve anlatılanların amacı eğitim ve öğretimin güvenli ve huzurlu bir şekilde gerçekleştirilmesi içindir. Önümüzdeki eğitim ve öğretim dönemini sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmeyi, el birliğiyle çocuklarımız ve gençlerimizin güvenli ve huzurlu bir şekilde eğitim almalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Eğitim öğretim, sadece kamu kurumları eliyle yürütülen bir faaliyet değil, sizler de eğitim ve öğretimin birer paydaşısınız, fikirleriniz önemli. Bu nedenle alınacak tedbirleri birlikte değerlendirmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mulla Katık da, yaptığı sunumda il genelinde 5 bin 302 derslik ve 7 bin 413 görevli bulunduğunu, geçici eğitim merkezlerinde ve okullarda eğitim gören misafir öğrenci sayısının ise 8 bin 678 olduğu bilgisini verdi.

Asayiş Şube Müdürü Fatih Sevgen ise polis sorumluluk alanında 194 eğitim kurumu ve 102 bin 876 öğrenci olduğunu kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Coşkun, katılımcıların istek ve önerilerini dinledi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.