Osmaniye

Osmaniye'de 3 bin 672 çiftçiye eğitim verildi

14:14 26 Eylül 2018
Osmaniye'de 3 bin 672 çiftçiye eğitim verildi

Ticaret Borsası salonunda düzenlenen etkinlikte, SODES kapsamında uygulanan Gül Kokulu Eller Projesi, SODES’li Budamacılar İşbaşında Projesi, Gül Bahçesinde Yeşeren Umutlar Projesi, Mantar Yetiştiriciliği Kursu ve Osmaniye İlinde Kadın Eliyle Safran Yetiştiriciliği Projesi kursiyerlerine sertifikaları verildi.

Osmaniye’de Sosyal Destek (SODES) programları kapsamında düzenlenen kurslara katılan çiftçilere sertifika verildi.

Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, başarılı kursiyerleri tebrik etti.

Üreten çiftçinin desteklendiğini kaydeden Coşkun, şunları kaydetti:

"Toprağı ve taşı gül Osmaniye’mizin tarım alanındaki potansiyelinin daha da güçlenmesini sağlamak adına kadın çiftçilerimize de çok iş düşmektedir. Bulunduğu çevreye öncülük eden, rol model olabilecek kadın çiftçiler tarafından hazırlanan her türlü tarımsal çalışma bizim için çok önemlidir. Gül alınıp güllerin satıldığı, gülün gül ile tartıldığı bir medeniyetin kadınlarının elinin değdiği her işin gül güzelliğinde olduğuna inanıyor, bu projelerde emeği geçen herkesi kutluyorum."

AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu da kentte tarım ve hayvancılıkta önemli mesafe alındığını dile getirdi.

Çiftçi projelerinin desteklendiğine dikkat eken Durmuşoğlu, "Hayvancılık, sebze üretimi, fidan yetiştiriciliği konularında ciddi anlamda mesafe aldık. Kadın girişimcilerimizi, genç girişimcilerimizi, özellikle üretimin içerisinde katkı sağlamak üzere, projeler bazında destekliyoruz." diye konuştu.

Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam da kentte 2017-2018 üretim sezonunda 3 bin 672 çiftçiye eğitim verildiğini, bunların 249'unun kadın çiftçi olduğunu belirtti.

Konuşmalardan sonra kursiyerlere sertifikaları verildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.