Osmaniye

Limon ağacının gövdesi meyve verdi

15:55 27 Eylül 2018
Limon ağacının gövdesi meyve verdi

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, bir okulun bahçesindeki limon ağacı, gövdesinde meyve verdi.

Şehit Kansu Küçükateş Mahallesi'ndeki Özel Biltepe Okulları'nın öğretmen ve öğrenciler tarafından 10 yıl önce dikilen limon ağaçlarından bir tanesinin gövde kısmında yetişen meyvesi görenleri şaşırtıyor.

Ağacın gövdesine yapışık durumda verdiği meyve herkesin ilgisini çekiyor. Öğrenciler, korudukları meyvelerle özçekim yapıyor.

Ziraat Mühendisi İsmet Soytorun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 yıllık meslek hayatında ilk defa limon ağacının gövdesinde yetişen meyve gördüğünü söyledi.

Odunsu bitkilerin üzerinde böyle bir duruma sık rastlanılmadığına dikkati çeken Soytorun, "Narenciye bölümünden olan limon ağacının gövde kısmında budama yapılmış. Budama yapılan bölümün alt kısmında büyürken yara oluşmuş. Burada yine limon meyvesi teşekkül etmiş. Meslek hayatımda ilk defa böyle bir durum ile karşılaştım." dedi.

Okul müdürü Duran İsaoğlu da limon ağacının bedeninde yetişen meyveyi görünce çok şaşırdıklarını belirterek, "Okulumuz bahçesindeki limon ağacının durumuna herkes çok şaşırdı." diye konuştu.

Öğrencilerden Bengü Çalışkan da ağacın bedeninde yetişen limon meyvelerini sık sık ziyaret ettiklerini anlatarak, olgunlaştığında tadının dalındaki gibi olup olmayacağını merak ettiğini belirtti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.