Osmaniye

Osmaniye'de eski hükümlülere yönelik girişimcilik eğitimi

13:11 16 Ekim 2018
Osmaniye'de eski hükümlülere yönelik girişimcilik eğitimi

Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından eski hükümlülere yönelik girişimcilik eğitimi ve hibe desteği bilgilendirme semineri düzenlendi.

İŞKUR görevlisi Ökkeş Yücel, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin salonundaki etkinlikte yaptığı açıklamada, girişimcilik eğitimiyle eski hükümlü 25 başarılı kursiyerin 50 bin lira hibe desteği alarak kendi işini kurma imkanı bulabileceğini belirtti.

Girişimcilik eğitimlerinin önemsendiğini ifade eden Yücel, "Hibe desteğinden yararlanmak isteyenler, kurs sonunda alacakları girişimcilik sertifikalarıyla İŞKUR internet sitesinde, kasım ayında yayınlanacak olan proje başvuru rehberini doldurarak il müdürlüklerine başvurabilecekler. Uygun başvurular değerlendirilmek üzere Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğüne gönderilecek. Başvuruları kabul edilen her bir proje için verilecek 50 bin lira, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarından karşılanacak." diye konuştu.

Yücel, hibe desteğiyle eski hükümlülerin iş sahibi yapılarak, sosyal hayata uyum sağlamalarına katkı sağlanacağını sözlerine ekledi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.