Osmaniye

Osmaniye'de kadın istihdamının arttırılması çalışmaları

12:16 23 Ekim 2018
Osmaniye'de kadın istihdamının arttırılması çalışmaları

- Finansman işsizlik sigortasından

Osmaniye'de sanayi sektörü için düzenlenen mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programına katılan annelere aylık 400 lira çocuk bakım desteği verileceği bildirildi.

İŞKUR İl Müdürü Ahmet Altunkaynak, yaptığı açıklamada, sanayi sektörü için düzenlenen mesleki eğitim kurslarına ve imalat sektörü için düzenlenen işbaşı eğitim programlarına katılan annelere çocuk bakım desteği verildiğini belirtti.

Kadın istihdamı için yeni bir uygulamanın başladığını ifade eden Altunkaynak, uygulama sayesinde işgücü piyasasında dezavantajlı kadınların işgücüne katılımını artırarak, sanayi ve imalat sektörlerinde nitelikli işgücü ihtiyacının karşılanmasına imkan sağlandığını kaydetti.

Uygulamada finansmanın işsizlik sigortası fonundan karşılanacağını aktaran Altunkaynak, "Destekten 2-5 yaş çocuğu olup, çocukları kreş veya gündüz bakımevine devam eden kadın kursiyer faydalanabilecek. Destek yalnızca bir çocuk için kurs süresi boyunca aylık en fazla 400 lira olmak üzere verilecek.

Kadınların işgücü piyasasına daha fazla katılmalarını ve toplumsal hayatta daha fazla yer almalarını amaçlayan uygulamanın finansmanı İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanacak. Bu anlamda bizler çok sayıda kişiyi telefonla arayarak çocuk bakım desteği hakkında bilgilendirme yaptık." dedi.

Altunkaynak, destekten yararlanmak isteyen kadınların Osmaniye İşkur ve Kadirli Hizmet Merkezine başvurabileceğini kaydetti.










YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.