Osmaniye

Cumhuriyet 95 yaşında

12:31 29 Ekim 2018
Cumhuriyet 95 yaşında

Kaymakam Orhan, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, bu günün millet olarak istiklal ve istikbal için verilen son büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşının zafere ulaşmasının ardından ilan edilen Cumhuriyetin, 95. kuruluş yıl dönümü olduğunu söyledi.

Kadirli ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı.

Şehir stadyumundaki törenler, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kaymakam Tamer Orhan ve Belediye Başkanı Ömer Tarhan, kutlamalara katılanların bayramını kutlamasının ardından, halk oyunları ekibi gösteri sundu.

Bugünün milletimizin bağımsızlığını tüm dünyaya ilan ettiği gün olduğunu dile getiren Orhan, "Bugün insanlık tarihinin yaşadığı en çetin savaşlar sonucunda bir milletin bağımsız ve özgür yaşama iradesini kemikleştiği gündür. Bugün 'Ya istiklal ya ölüm' diyerek kanının son damlasına kadar vatanı savunacağı tüm dünyaya haykıran ecdadımızın, Cumhuriyeti bizlere armağan ettiği gündür." diye konuştu.

Öğrencilerin günün anlam ve önemine yönelik şiir ve kompozisyonlarını okumasının ardından, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Geçit töreni ile sona eren kutlamalara, kurum ve okul müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.