Osmaniye

Osmaniye'de "Karatepe-Aslantaş" konulu panel düzenlendi

16:24 03 Kasım 2018
Osmaniye'de "Karatepe-Aslantaş" konulu panel düzenlendi

Karatepe-Aslantaş'ın korunmaya alındığını anımsatan Coşkun söyle devam etti:

Osmaniye'de "Dünya Mirası Karatepe-Aslantaş" başlıklı panel düzenlendi.

Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen panele, Yüksek Mimar Erol Doğan ve İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Deniz Mazlum konuşmacı olarak katıldı.

Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, burada yaptığı açıklamada, bölgenin tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapan bereketli topraklarıyla her zaman cazibe merkezi olduğunu belirtti.

Tarihin ve kültürün tanıtımının önemli olduğunu kaydeden Coşkun, Osmaniye’nin zenginliklerini iyi koruyarak, iyi kullanarak, kültür turizminde dünyanın önde gelen şehirlerinden biri olma imkanı elde edilebileceğini aktardı.

"Türkiye'den UNESCO Dünya Mirası Listesine 18 varlığımızın alınması sağlandı. İnşallah 19'uncusu olarak da Karatepe-Aslantaş'ın alınacak. Bu durumda hem ülkemiz hem Osmaniyemiz adına çok güzel bir adım olacaktır. Tüm insanlığın ortak mirası olarak kabul edilen evrensel değere sahip kültürel ve doğal varlıkları dünyaya tanıtmak adına, farkındalık oluşturmak adına, sahiplenme adına, ekonomi adına, iç ve dış turizmimiz adına getirileriyle Osmaniye’mize ve bölgemize çok büyük katkıları olacak olan bu adımın, şehrimiz ve bölgemiz için birçok güzelliğin başlangıcı olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün ile Osmaniye Şube Başkanı Halise Şen de birer konuşma yaptı.

Yüksek Mimar Erol Doğan ve İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Deniz Mazlum da panelde birer sunum yaptı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.