Osmaniye

OBEM'in ücretsiz kurslarına kadınlardan büyük ilgi

08:12 13 Şubat 2020
OBEM'in ücretsiz kurslarına kadınlardan büyük ilgi

Osmaniye'de 2015 yılından bu yana hizmet vermeye devam eden, Belediye Sanat ve Mesleki Eğitim Merkezi'nde (OBEM) "7'den 70'e her yaştan, herkese" sloganı açılan ücretsiz kurslar, kadınlardan büyük ilgi görüyor.

Esenevler Mahallesindeki OBEM Kurs Merkezi binasında, Osmaniye Belediyesi ve Yahya Mazlum Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen kurslarda ise her yıl yaklaşık 2 bin kişi eğitim alıyor. Ayrıca, merkezde açıldığı günden bu yana yaklaşık 10 bin kişinin eğitim görerek aldıkları sertifikalarla meslek edindikleri kaydedildi. Meslek edinen birçok kursiyer, iş kollarında aktif olarak faaliyetler yürütüp aile ekonomisine katkı sağladığı bildirildi.

HER YIL 31 BRANŞTA 42 KURS DÜZENLENİYOR

Mülkiyeti Osmaniye Belediyesi'ne ait OBEM merkezinde 14 eğitim atölyesi ile birlikte 1 adet jimnastik ve 1 adet spor salonu da bulunduğunu belirten Belediye Başkanı Kadir Kara, "Günde 3 seans eğitim veren OBEM merkezinde her yıl 31 branşta 42 kurs düzenleniyor. Yahya Mazlum Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü aracılığı ile OBEM merkezinde görevlendirilen usta öğreticiler eğitmenliğinde ahşap boyama, kilim dokuma, örgü bebek, keçe aksesuarları, aşçı yardımcılığı, giyim, kırkyama, dekoratif ev tekstili, step-aerobik, fitness, Jimnastik, Elde Türk işlemeleri, mis sabun ve kokulu taş, ipek koza, resim, gitar, ritim, iğne oyası, tel kırma, kadın üst giysileri, kanevçe, ebru, kağıt, tiyatro, işaret dili ve ahşap yakma kurslarında aktif olarak eğitim veriliyor. OBEM merkezinde 4 - 6 yaş arası çocuğu olan kursiyerler için özel hazırlanmış çocuk oyun odası da bulunmakta. OBEM merkezinde yapılan çalışmalar, kurslar ve meslek edinmek edinmek isteyenler, Esenevler Mahallesi İstasyon Caddesi deki OBEM hizmet binasını ziyaret edebilir veya 0328 8120601 numaralı telefonu arayarak iletişime geçebilirler." dedi.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.