Osmaniye

Kemik kanseri Mustafa yardım bekliyor

08:00 10 Ocak 2021 11 Yorum Var
Kemik kanseri Mustafa yardım bekliyor

14 yaşındaki Mustafa Özberk Uzun, kemik kanseri hastalığı nedeniyle yaşam savaşı veriyor. İyileşme umuduyla Osmaniye'den, Adana'ya oradan da İstanbul'a gelen Uzun'a uygulanan kemoterapi ve radyoterapi de sonuç vermedi. Ameliyata olması gerektiğini söyleyen annesi Gülşah Uzun, "Ameliyatı yapacak olan hoca 250 bin TL istedi. Biz bunu bir araya getiremeyiz" dedi.

Osmaniye'de yaşayan ve arkadaşları gibi koşmak ve yürümek isteyen Mustafa Özberk Uzun'a (14), geçtiğimiz Haziran ayında sol bacağındaki ağrı ve şişme nedeniyle kemik kanseri olarak bilinen 'ostesarkom' teşhisi konuldu. Tedavi olmak için Osmaniye Kadirli Devlet Hastanesi'ne oradan da Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'ne giden Uzun'a uygulanan kemoterapi ve radyoterapide sonuç vermedi. Yavaş yavaş sol bacağını esir almaya başlayan kanserden dolayı acilen ameliyat olması gereken Mustafa Özberk, son çare İstanbul'a geldi. Hastane hastane gezen Mustafa ve ailesi hayırseverlerin yardımını bekliyor.

Oğlunun yaşam mücadelesi verdiğini söyleyen annesi Gülşah Uzun ise, ameliyatı yapacak hocanın 250 bin TL istediğini ve bunu karşılayacak durumlarının olmadığını ifade etti.

Kanserle mücadele eden Mustafa Özberk Uzun, "Biraz ağrım oluyordu her zaman da olmuyordu bazen geçiyordu. Ben de pek umursamadım. Dayımla beraber yağmurlu havada gidiyorduk. Koşarken topalladım ondan sonra fark ettim. Sonra hastaneye gittik. Osmaniye'deki doktorlar tam bilemedi. Sonra Adana'ya gittik orada kitle olduğu çıktı. Sol bacağımı kullanamıyorum. Eskisi gibi koşmak yürümek istiyorum. Yürütece bağlı kalmak istemiyorum. Yardım severlerin desteğini bekliyorum" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

11 Yorum Var
  • ali baş 3 yıl önce Şikayet Et
    bu haber yanlış bütün ameliyatlat devlet hastanelerinde yapılıyor. ben akciğer kanseriyim bursa a.o.sönmez onkoloji hastanesinde(bu hastane devlet hastanesidir özel değildir isim ise işadamı yaptırmış onun ismi.) ameliyat oldum hemde iki kere .bu haber yalan dır inanmayın o hoca devlet hastanesinde ise şikayet edilmeli yok özel ise hasta kendi ödeyecek o parayı acındırmayacak kendini.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • milliyteci 3 yıl önce Şikayet Et
    benim bildigim kadariyla DEVLET bu kisileri yalniz birakmaz ayrica sigortasi yokmu bu kisinin merak ettim hastaneler eskiden oldugu gibi para mi istiyor anlamaidim ?? bence erodgan a bildirin bu olayi ortada bir usulsuzluk varsa ancak erdogan halleder ve o para isteyen dpktaor da biter bence
    Cevapla
  • ahmet güler 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim şifa versin Aileye acilen yardım gerekli, Aile ve gerekli kurumlarca hemen yardım kampanyası başlatılmalı ve Haber 7 bu kampanyayı duyurmalı.Haberi herkes yapar asl olan somut destek sağlamak
    Cevapla
  • ali baş 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim şifa versin.devlet hastanelerinde bu ameliyatlar yapılıyor kuruş ödenmeden yardım toplamak yanlış
    İlk beğenen sen ol
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    bir yardım kampanyası başlatılsada az çok demeden yardım etsek
    Cevapla
  • Ayşe 3 yıl önce Şikayet Et
    Ameliyat için bu kadar para istenirmi
    Cevapla
  • ali baş 3 yıl önce Şikayet Et
    yok be kardeşim devlet hastanelerin de onkoloji hastanelerinde bu ameliyatlat yapılıyor para istenmiyor.akıllı olalım dikkat edelim.
    İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.