Rize

Kıble Dağı zirvesindeki camiye yoğun ilgi

11:17 16 Eylül 2015
Kıble Dağı zirvesindeki camiye yoğun ilgi

SALİH YILDIRIM - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ocağı Rize'nin Güneysu ilçesindeki bin 130 rakımlı Kıble Dağı'nın zirvesine inşa edilen ve manzarasıyla ziyaretçilerin ilgisini çeken Kıble Dağı Hacı Hafız Yusuf Yılmaz Camisi, ziyaretçi akınına uğruyor. 

Kıble Dağı'nın zirvesine 1,5 yıllık çalışma sonucu inşa edilen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rize ziyareti sırasında 14 Ağustos'ta açılan caminin ziyaretçi sayısı, her geçen gün artıyor.

Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan caminin çok önemli bir konuma sahip olduğunu belirterek, "Burası çok önemli bir dua ve inziva alanıydı. Burası artık dua tepesi olarak tescillenmiştir" dedi.

Baydaş, caminin artık ilçe dışında da tanınırlığı ve bilinirliğinin arttığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Camiye olağanüstü bir ilgi var. Özellikle cuma günleri cuma namazı vakitlerinde dolup taşıyor, yer bulunamıyor. Burası artık Doğu Karadeniz'in çok önemli yerlerinden biri olacak. Geçmişi olan, tarihi olan kültürel bir değerdir. Aynı zamanda da insanlarında burada gelip pikniklerini yapabileceği sosyal bir mekandır bu alan. Cumhurbaşkanımız sayesinde buranın ilçemize kazandırılmasından dolayı biz çok memnunuz." 

Caminin bir aydır ziyarete açık olduğunu belirten Baydaş, "Özellikle havanın iyi olduğu günlerde inanılmaz bir teveccüh var. Bu 500 aracı geçiyor, bu da yaklaşık günlük bin kişinin üzerinde ziyaretçinin geldiğini gösteriyor. Havanın kapalı olduğu rutin günlerde ise camimizden ziyaretçi hiç eksilmiyor. Bugüne kadar yaklaşık 20 bin üzerinde ziyaretçinin geldiğini düşünüyoruz. Camimizin, Cumhurbaşkanımız tarafından halen takibi yapılıyor. Biz de vatandaşlarımıza daha güzel bir ortamda hizmet verebilmek için mekanımızın eksik gördüğümüz noktalarını gidermeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Cami görevlisi Fevzi Azaklı ise caminin ibadete açılmasının ardından ziyaretçi sayısının arttığını söyledi. 

Azaklı, camiyi görmek için birçok şehirden insanların geldiğini belirterek, "Çoğunlukta vatandaşlar ibadet amaçlı ziyaret ediyor fakat caminin etrafından bulunan mesire alanında da aileleriyle birlikte piknik yapmak için gelen çok sayıda vatandaşımız var" dedi.

Ziyaretçilerin caminin yapımında emeği olan herkese çok dua ettiklerini belirten Azaklı, "İbadet amaçlı gelen vatandaşlar buranın manzarası karşısında büyüleniyor. Gelen bir daha gelmek istiyor. Geldiğinde bu sefer daha kalabalık ve daha hazırlıklı geliyor. Yalnız gelenler ikinci kez aileleriyle birlikte geliyor" diye konuştu.

- "Harikalar harikası"

Camiyi ziyaret eden Songül Çolak, caminin inanılmaz bir güzelliğe sahip olduğunu belirterek, "Böyle bir dağın tepesine böyle bir cami harikalar harikası. Recep Tayyip Erdoğan'dan Allah razı olsun. Biz de hemşehrileri olarak böyle bir imkanı Rize'ye verdiği ve Rize'nin tanıtımına katkı sağladığı için ona sonsuz teşekkür ediyoruz" dedi.

Ankara'dan eşi ve çocuklarının yoğun istekleri üzerine camiyi görmek için geldiğini belirten Kasım Mustafaoğlu da "Cumhurbaşkanımız burayı açarken biz Ankara'da televizyondan canlı izledik. Bunun üzerine eşim ve çocuklarım 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açtığı camiye gideceğiz' dediler. Ailemle birlikte camiyi ve etrafındaki doğal güzellikleri görerek, fotoğraf çekerek güzel bir gün geçirdik. Böyle bir tarihi eseri tekrar gündeme getirip, hizmete açılmasını sağlayanlardan Allah razı olsun" diye konuştu.

Nurettin Bıyık ise İstanbul'da yaşadığını ifade ederek, "İstanbul'a dönerken Ordu'da enişteme uğradım. Ona buradan bahsettim ve sırf burayı tekrar görmek için Ordu'dan geri döndük. Burası gerçekten çok güzel. Burayı gördükten sonra beş yaş gençleştiğimi hissettim" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.