Rize

Pazar'da simülatör aracıyla trafik eğitimi

15:58 25 Aralık 2015
Pazar'da simülatör aracıyla trafik eğitimi

Pazar Emniyet Müdürlüğünce emniyet kemerinin öneminin anlatılması ve güvenli trafiğin sağlanması amacıyla simülatör aracıyla eğitim verildi.

Meydan Parkı'nda kurulan simülatör aracıyla verilen eğitime vatandaşlar ilgi gösterdi.

Vatandaşlara test esnasında emniyet kemerinin faydalarını anladıklarını belirten İlçe Emniyet Müdürü Güngör Kaptan, "Araç sürücülerinin ve yolcuların trafikte emniyet kemeri takmaları yasalar gereğince zorunlu olsa da sürücülerin birçoğu ve özellikle araç içerisindeki yolcular emniyet kemeri kullanmamayı tercih ediyor. Yanlış bir uygulama olduğunu her zaman ceza ve uyarılarla hatırlatıyoruz" dedi.

Kaptan, trafikte meydana gelen kazalarda emniyet kemeri kullanmanın etkisinin oldukça büyük olduğunu kaydederek, "Emniyet kemerleri küçük çaplı kazaların yanı sıra ölüm ve ağır yaralanmaların olduğu kazalarda da büyük önem taşır. Kaza anında çarpmanın etkisiyle beraber araç içinde bulunan kişiler emniyet kemerleri takılı olmadığında araç içerisinde savrulup birbirlerine vurabilecekleri gibi aracın dışına da savrulabilir" ifadelerini kullandı.

Kaptan, birçok sürücünün kısa mesafelerde emniyet kemeri kullanmadıklarına işaret ederek, yapılan araştırmalara göre ölümlü kazaların yüzde 80'lik bölümünün şehir içinde yaşandığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.