Rize

Rize'de Hasta Hakları Değerlendirme Toplantısı düzenlendi

16:45 17 Şubat 2016
Rize'de Hasta Hakları Değerlendirme Toplantısı düzenlendi

Rize'de Hasta Hakları İl Koordinatörlüğü tarafından 2015 yılı değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Rize Devlet Hastanesi eğitim salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Rize Sağlık Müdürü Mustafa Tepe ile Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı hastanelerdeki hasta iletişim birim sorumluları, kurum yöneticileri katıldı.

Tepe, burada yaptığı açıklamada, hastanelere başvuran hastaların yaşadıkları sıkıntıların çoğunun iletişim bozukluğundan kaynaklandığını belirterek, "Hastalarımıza misafirlerimiz gibi davranalım. Dertlerini, sıkıntılarını dinlemek ve onlara yardımcı olmaktan çekinmeyelim. Yaşadıkları sorunları iyi niyet ve hoşgörü göstererek çözelim. Hastalarımızın memnuniyeti bizim hizmet kalitemizi gösterir. Biz de her geçen gün daha kaliteli hizmet vermek için çalışmalıyız" dedi.

İl Hasta Hakları Koordinatörü Leyla Yılmaz Kanbur ise Rize'de 2015 yılında HBBS'ye toplam 532 hasta başvurusu girildiğini ifade ederek, "Bunlardan 215'i şikayet, 250'si sorunum çözülsün, 56'sı teşekkür ve 11'i de diğer başvuru şeklinde dağılmıştır. Toplam 532 başvurunun 12'si İl Sağlık Müdürlüğünde oluşturulan Hasta Hakları Kurulu tarafından değerlendirilmiştir" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.