Rize

Dünya Tuza Dikkat Haftası

13:43 25 Mart 2016
Dünya Tuza Dikkat Haftası

İl Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Tepe, Dünya Tuza Dikkat Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Dünyada birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de tuz tüketimi hala fazladır" dedi.

Tepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, hafta nedeniyle vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla Memişağa Parkı'nda stant kurduklarını ve broşür dağıtımı yapıldığını belirtti.

Daha az tuz kullanımı konusunda vatandaşların uyarıldığını ifade eden Tepe, "Bu yıl tema olarak farkında olmadan gıdalarla aldığımız gizli tuza dikkat etmemiz gerektiği belirtilmekte ve daha az tuzlu olan gıdalar tercih etmemiz önerilmektedir" ifadesini kullandı.

Tepe, Dünya Sağlık Örgütü'nün yüksek tansiyon, kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları başta olmak üzere şişmanlık, şeker hastalığı ve bazı kanser türlerinden korunmak ve kemik sağlığını korumak amacıyla tüketilmesi gereken tuz miktarını günde 5 gram olarak belirlediğini vurguladı.

Fazla tuz tüketiminin sağlık üzerine olumsuz etkilerine yönelik olarak vatandaşların duyarlı olması gerektiğine işaret eden Tepe, "Dünyada birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de tuz tüketimi hala fazladır. Bölgelere göre farklılık görülmekle birlikte günlük tüketim genel olarak önerilenin üç katı kadardır. Günlük tuz tüketimi 5 gramdan az olmalıdır. Daha az tuz tüketiminin sağlanması için önerilere dikkat edilmelidir" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.