Rize

Organik Çay Tarımı Projesi

15:22 11 Nisan 2016
Organik Çay Tarımı Projesi

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, "Bölgemizin geleceği için çok önemli bir proje olan organik tarım projemizin önündeki en büyük sorunlardan biri olan organik gübre sorununu da aşmış olacağız." dedi.

Sütlüoğlu, organik tarım projesi kapsamına Fındıklı ilçesi Çağlayan Vadisinde Yeditepe Üniversitesi tarafından yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Sütlüoğlu, burada yaptığı konuşmada, bölgede başlatılan organik tarım projesinde en büyük sorunlardan birinin organik çayda kullanılacak gübre sorununun olduğunu belirterek, bu kapsamda organik çay tarımına geçen üreticilerin kimyasal gübre yerine kullanacağı organik gübrenin belirlenmesi olduğunu belirtti.

Yeditepe Üniversitesi Rektörlüğü ile 2014 yılında bir protokol imzaladıklarını hatırlatan Sütlüoğlu, "İmzalanan protokol ile 2015 yılı boyunca Çayeli ilçesi Senoz vadisi Yeşiltepe köyünde deneme çalışmaları yürütüldü. 2015 yılında yürütülen organik gübre deneme çalışmaları mühendislerimiz denetiminde Yeditepe Üniversitesi ekipleri tarafından yapıldı. Bu çalışmada farklı rakım ve yöneylerdeki çay bahçelerinde yüzde 20 ila yüzde 70 arasında verim artışları görüldü. Uygulamanın tüm organik sahalardaki sonuçlarını görüp emin olmak için 31 Aralık 2015 tarihinde imzalan ek protokol ile aynı kapsamda 2016 yılında da çalışmalara devam etme kararı aldık. Sonuçları sürgün sonlarında hazırlanan raporlarla takip ediyoruz. Bölgemizin geleceği için çok önemli bir proje olan organik tarım projemizin önündeki en büyük sorunlardan biri olan organik gübre sorununu da aşmış olacağız" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.