Rize

Köy yolunun "üzerine" ev yapıyor

13:46 19 Nisan 2016
Köy yolunun "üzerine" ev yapıyor

Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı Karaağaç köyünde oturan Mehmet Demir, kış aylarında ulaşımda sıkıntı çekince çareyi arazisinden geçen yolun "üzerine" ev yapmakta buldu.

Kış şartlarının ağır geçtiği köyünde, yola 70 metre uzaktaki evine gidip gelmekte zorlanan 65 yaşındaki Demir, yeni bir ev yapmaya karar verdi. Köy yolunun bir kısmı arazisinden geçen Demir, buraya trafiği de aksatmayacak şekilde ev yapmaya başladı.

Yolun kenarlarına kurulan 6 metre yükseklikteki beton kolonlar üzerine evini yapan Demir, inşaatı en kısa sürede bitirmeyi planlıyor. Yolun üzerinde devam eden inşaat, köye gelen vatandaşların da ilgisini çekiyor.

Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, 50 yıl İstanbul'da yaşadığını, daha sonra memleketi Rize'ye döndüğünü söyledi.

Yaz kış köyde yaşadığını dile getiren Demir, "Evim yoldan 70 metre uzakta. Kış şartları burada biraz ağır geçiyor. Onun için ben de yolun üzerine ev yapmaya karar verdim. Burası müsait oldu, ben de yolun üzerine evi yaptım." dedi.

Evin bütün standartlara uygun olduğunu belirten Demir, "Ev yoldan 6 metre yükseklikte. Karayollarında yolun yüksekliği 4,5 metredir. 6 metre yüksekliğinde yaptım ki evin altından her araç rahatlıkla geçsin. Mühendis getirdim, zemin ve diğer her şeye baktırdım. İşi sağlama aldık. İnşaat henüz bitmedi. Evi bitirmem için iyi bir sponsor lazım." diye konuştu.

Daha önce arkadaşlarının "evi yolun 70 metre aşağısında olduğu" gerekçesiyle ziyaretine gelemediğini kaydeden Demir, "Ben de 'Yolun kenarına ev yapayım, o zaman gelin bakalım' dedim. Şimdi bakalım ne diyecekler." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.